Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creantele recuperate de la bugetari au scazut cu 10-15%

Creantele recuperate de la bugetari au scazut cu 10-15%

Sumele colectate de la bugetari sunt mai mici cu 10-15% dupa anuntul de scadere a salariilor, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al EOS KSI Romania, Georg Kovacs, companie care activeaza in domeniul recuperarii de creante. 

"Pana la inceputul lunii august am observat o scadere de 10-15% a sumelor colectate de la bugetari dupa scaderea salariilor(....)

Va urma o perioada grea pentru bugetari, dar nu doar pentru ei, mai multe domenii vor fi afectate si multi oameni isi vor pierde locurile de munca in viitorul apropiat, insa suntem increzatori ca acele firme care vor reusi sa treaca cu bine de aceasta perioada vor avea un potential bun pentru dezvoltare in viitor", a spus Georg Kovacs.


Acesta sustine ca bugetarii vor fi afectati de scaderea cu 25% a salariilor si de cresterea TVA-ului.


Bugetarii au avut o anumita stabilitate in ceea ce priveste veniturile lor, astfel incat acestia sunt, in general, mai buni platitori decat angajatii din sectorul privat, considera seful EOS KSI Romania.


"Principala diferenta, inainte de criza, intre bugetari si angajatii din sectorul privat a fost capacitatea angajatilor din sectorul privat de a face plati mari, in unele cazuri chiar pentru intreaga suma datorata, pentru ca primeau bonusuri, etc.


Aceasta capacitate nu mai exista acum", a adaugat Kovacs.


Potrivit reprezentantului companiei de colectare a creantelor, prima jumatate a anului 2010 a inceput bine, cu perspective bune, observandu-se o imbunatatire a capacitatii debitorilor de a-si rambursa datoriile.


"Pentru segmentul debitori persoane fizice, am inregistrat o crestere cu 63% a numarului de plati si o crestere cu 40% a sumelor achitate, in comparatie cu prima jumatate a anului 2009.


In acelasi timp, am observat o scadere a valorii cazurilor externalizate de catre clientii nostri: in prima jumatate a anului 2010, in sectorul debitori persoane fizice, am inregistrat o scadere cu 30% comparativ cu prima jumatate a anului 2009, iar in sectorul debitori persoane juridice o scadere de 25%", a explicat Georg Kovacs. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1148 ori
Citeste mai multe desprebugetari creante datorii