Ce venituri nu pot fi executate silit de catre banci

Joi, 04 Martie 2010, ora 09:22
2237 citiri
Ce venituri nu pot fi executate silit de catre banci

Cand un client nu-si mai plateste creditul luat de la banca, aceasta ii poate executa silit cea mai mare parte din venituri, de la salariu la pensie. Exista, insa, si venituri ce nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Banca iti poate opri pana la o treime din venitul lunar net realizat din salarii sau pensii, conform art. 409 din actualul Cod de Procedura Civila, informeaza Money.ro.

Daca datornicul are creante la mai multe institutii de credit, atunci acestuia ii pot fi oprite pana la 50% din venituri, urmand ca banii sa fie impartiti intre creditori.

"(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii", conform legii.

De asemenea, nu pot fi executate silit de catre banca nici ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatiile pentru desfacerea contractului individual de munca sau ajutoarele de somaj.

Unui datornic ajuns in situatia de a fi executat silit nu i se pot lua nici banii de alocatie ai copilului.

Potrivit lui Iulian Urban, conturile in care sunt depuse alocatiile sunt unele speciale, in care titularul contului este copilul, iar imputernicitul este unul dintre parinti, astfel provenienta banilor din aceste conturi este una pe care bancile ar trebui sa o cunoasca.

In cazul in care parintele dispune mutarea alocatiei copilului intr-un alt cont, atunci banca poate proceda la oprirea banilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#banci, #executare, #silita, #venituri , #Creante