Sony anunta noi disponibilizari

Joi, 09 Februarie 2012, ora 22:55
1577 citiri
Sony anunta noi disponibilizari

Sony va reduce costurile in activitatea de televiziune si in lantul de aprovizionare, intrucat compania se confrunta cu pierderi importante in cel de-al patrulea trimestru.

"Durerea se poate manifesta in multe feluri. Vom lua decizii dificile de concedieri pentru a reduce costurile", a declarat CEO-ul Kazuo Hirai, potrivit Bloomberg.

Hirai, care il va inlocui pe Howard Stringer in functia de presedinte al companiei de la 1 aprilie, a declarat ca Sony, care era trendsetter la capitolul televizoare in anii '80, astazi pierde multi bani in industria de televizoare, intrucat publicul s-a reprofilat pe dispozitive Samsung si Apple.

Sony va investi in noile tehnologii si isi va imbunatati afacerea cu jocuri PlayStation.

"Compania va fi nevoita sa reduca locurile de munca in cazul in care va pierde ota de piata detinuta in industria de televizoare", a mai precizat viitorul CEO.

Numarul de angajati Sony a scazut cu 6,8% pana la 168.200 in martie 2011, de la 180.500 cati inregistra in 2008. Compania Sony, care valora cu cativa ani in urma 100 de miliarde de dolari, astazi valoreaza doar 20 de miliarde, potrivit Bloomberg.

Actiunile Sony au crescut miercuri cu 0,1% la 1,544 yeni pe bursa din Tokio.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#taieri salarii sony, #concedieri sony, #sony profit 2011, #ceo nou sony, #sony probleme financiare , #Concedieri