Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protest spontan al factorilor postali de la mai multe oficii din Capitala

Protest spontan al factorilor postali de la mai multe oficii din Capitala


Factorii postali de la mai multe oficii din Capitala au refuzat sa plece luni pe teren, nemultumiti ca si-ar putea pierde locurile de munca, acestia sustinand ca singurele solutii identificate de conducerea Companiei Posta Romana sunt disponibilizarile si neplata orelor suplimentare lucrate.

Protestele au loc la oficii postale din Soseaua Iancului, Militari si Pantelimon.

Liderul Sindicatului Posta Romana, Matei Bratianu, a declarat pentru Mediafax ca este vorba de o "revolta" spontana a factorilor postali, care nu mai vor sa plece pe teren.

El a precizat ca protestele au inceput la Oficiul 39 din Capitala, unde factorii postali s-au strans luni dimineata in fata sediului de pe Soseaua Iancului.

Matei Bratianu a declarat ca factorii postali sunt nemultumiti de masurile adoptate de Compania Nationala Posta Romana, singurele solutii identificate de conducere fiind disponibilizarile si neplata orelor suplimentare lucrate.

Numarul de angajati ai Postei Romane si salariile din companie vor scadea in perioada urmatoare, ca urmare a diminuarii volumului de prestatii postale, la nivel national si international, potrivit operatorului de profil, detinut de Ministerul Comunicatiilor.

Pozitia managementului companiei

"Scaderea volumului de prestatii postale la nivel national si international determina reducerea necesarului de forta de munca. Cea mai recenta normare efectuata in cadrul Postei Romane, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea si actualizarea datelor de trafic si a volumului de prestatii postale si a indicat o serie de diferente semnificative fata de volumul de munca estimat acum patru ani", se arata intr-un comunicat al Postei din 15 aprilie.

Conducerea Postei Romane, de comun acord cu salariatii, cauta solutii "pentru a pastra echilibrul intre drepturile salariale si volumul real de activitate", preciza sursa citata.

"Conducerea Postei Romane a incheiat cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania, in septembrie 2012, un acord care prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normarii efectuate in anul 2011", se mentiona in comunicat.

Astfel, in octombrie 2012 conducerea Postei Romane si sindicatul au convenit culegerea datelor de trafic aferente lunilor septembrie si octombrie 2012, in vederea estimarii necesarului de personal de exploatare postala precum si pentru gradarea agentiilor postale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1434 ori