Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protectia sociala s-ar putea aplica doar in cazul disponibilizarilor de minim 1000 de persoane

Protectia sociala s-ar putea aplica doar in cazul disponibilizarilor de minim 1000 de persoane


Masurile de protectie sociala aplicate in companiile de stat in urma concedierilor colective vor fi acordate numai in cazul disponibilizarii a minimum 1000 de salariati, se precizeaza intr-un proiect de act normativ aprobat recent de Guvern.

Pana in prezent, nu era specificat numarul de persoane disponibilizate, astfel ca de aceste masuri puteau beneficia oricate persoane, indiferent de dimensiunea disponibilizarilor.

Prin OUG nr. 36/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 251 din 30 aprilie 2013, s-a aprobat aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare, din cadrul unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat.

Acest act normativ nu precizeaza numarul de persoane disponibilizate, asa incat de prevederile acestuia poate beneficia orice numar de persoane indiferent de dimensiunea disponibilizarilor care au loc la un operator economic controlat de stat.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1335 ori