Posta Romana va reduce personalul si salariile, in linie cu scaderea activitatii

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 16:16
2384 citiri
Posta Romana va reduce personalul si salariile, in linie cu scaderea activitatii

Numarul de angajati ai Postei Romane si salariile din companie vor scadea in perioada urmatoare, ca urmare a diminuarii volumului de prestatii postale, la nivel national si international, potrivit operatorului de profil, detinut de Ministerul Comunicatiilor.

"Scaderea volumului de prestatii postale la nivel national si international determina reducerea necesarului de forta de munca. Cea mai recenta normare efectuata in cadrul Postei Romane, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea si actualizarea datelor de trafic si a volumului de prestatii postale si a indicat o serie de diferente semnificative fata de volumul de munca estimat acum patru ani", se arata intr-un comunicat al Postei.

Conducerea Postei Romane, de comun acord cu salariatii, cauta solutii "pentru a pastra echilibrul intre drepturile salariale si volumul real de activitate", potrivit sursei citate.

"Conducerea Postei Romane a incheiat cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania, in septembrie 2012, un acord care prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normarii efectuate in anul 2011", se mentioneaza in comunicat.

Astfel, in octombrie 2012 conducerea Postei Romane si sindicatul au convenit culegerea datelor de trafic aferente lunilor septembrie si octombrie 2012, in vederea estimarii necesarului de personal de exploatare postala precum si pentru gradarea agentiilor postale.

"In cadrul normarii realizate, fata de ultimele date existente (din anul 2009), s-au constatat o serie de diferenta majore la nivelul distantelor parcurse zilnic de catre agentii si factorii postali. De exemplu, in mediul rural, in urma verificarii datelor pentru 2.642 de agentii postale totalul real al distantelor parcurse a fost de 39.341,77 km, comparativ cu valoarea de 61.330,37 km luata in calcul in anul 2009", se arata in comunicat.

Distantele parcurse de agentii si factorii postali au o pondere insemnata in stabilirea timpului de lucru si a necesarului de forta de munca in Posta Romana.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#reduceri personal Posta Romana, #reduceri salarii Posta Romana, #restructurare posta romana, #piata servicii postale Romania , #Concedieri