Ponta: Nu Vosganian a scris ordonanta cu angajatii, si el era deranjat ca a aparut in presa

Vineri, 01 Martie 2013, ora 09:45
1270 citiri
Ponta: Nu Vosganian a scris ordonanta cu angajatii, si el era deranjat ca a aparut in presa

Guvernul va aproba ordonanta privind protectia sociala a angajatilor din companii de stat dupa ce problemele vor fi clarificate, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca nu ministrul Vosganian a redactat acest act normativ si ca si acesta a fost deranjat de faptul ca proiectul a aparut in presa.

"Era (ministrul - n.r.) cel putin la fel de deranjat ca si mine de faptul ca nu trebuia sa... (fie publicat dicumentul - n.r.) decat dupa ce eram toti consultati si puteam sa comunicam toti corect.

In momentul in care s-a aflat un document inainte sa-l stiu eu si sa stim noi cum trebuie... Eu le reprosez tuturor ministrilor, si i-am reprosat si lui Vosganian, ca inca suntem sclavii unui aparat birocratic din ministere care lucreaza foarte prost, foarte neprofesionist si ca ii sprijin in totalitate sa faca din acele ministere nu niste aparate birocratice, care intotodeauna spun Nu si genereaza tot felul de neintelegeri, ci un sprijin pentru ministru.

Altfel, intotodeauna o sa aflati care ministru e responsabil, dar nu se intampla nimic cu cei care scriu aceste documente, ca va dati seama ca nu a scris Vosganian ordonanta, sunt niste oameni din minister", a spus Ponta, la RTV.

El a precizat ca ordonanta va fi totusi aprobata de Guvern, dupa ce problemele vor fi clarificate.

Intrebat daca va fi cineva din Ministerul Economiei demis pentru aceasta problema, premierul a raspuns ca este posibil.

"Probabil ca in cadrul Ministerului Economiei... dar nu doar la Economie, asta (documentul - n.r.) a iesit in presa", a spus Ponta.

Ministerul Economiei a publicat pe site-ul institutiei un proiect de Ordonanta care prevedea conditiile pentru disponibilizarea angajatilor din 15 companii energetice.

Dupa acest anunt, premierul Ponta a declarat ca un asemenea proiect nu are aprobarea guvernului si a cerut sa fie retras de pe site.

Vosganian a explicat intr-o conferinta de presa ca modificarile propuse in proiectul de ordonanta au legatura cu schimbarile in legislatia muncii.

Strategii de extindere și fuziune în sistemul medical privat românesc. Clinica Oana Nicolau și dezvoltarea principiului de sănătate la 360 de grade
Strategii de extindere și fuziune în sistemul medical privat românesc. Clinica Oana Nicolau și dezvoltarea principiului de sănătate la 360 de grade
Sorin Nicolau este Co-Fondator al Clinicii Oana Nicolau, parte din rețeaua de clinici Regina Maria, un antreprenor care a apucat un drum neobișnuit pentru piața de business din România, și...
Semiremorci și camioane second hand. Cum faci alegerea corectă?
Semiremorci și camioane second hand. Cum faci alegerea corectă?
Alegerea semiremorcilor și camioanelor second-hand este o decizie importantă pentru multe afaceri, oferind o soluție cost-eficientă pentru extinderea sau actualizarea flotei. Cu toate acestea,...
#Ponta ordonanta Vosganian, #Ponta declaratii Vosganian, #Ponta declaratii disponibilizari stat , #Concedieri