Ponta ironizeaza Mechel: Avem un nou exemplu de succes de tipul Nokia

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 13:30
1842 citiri
Ponta ironizeaza Mechel: Avem un nou exemplu de succes de tipul Nokia

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, sa verifice "rapid" modul in care s-au respectat angajamentele de privatizare de la combinatul Mechel Campia Turzii, apreciind ca avem de-a face cu un nou "exemplu de succes Nokia".

"Sper sa nu am dreptate, dar cred ca e vorba de un nou exemplu de succes ca si la Nokia", a spus Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern, facand referire la inchiderea uzinei de la Jucu.

Privatizarea combinatului Mechel Campia Turzii a inceput in 2003, cand erau peste 5.000 de angajati. Combinatul va ramane in curand cu 280 de angajati, dupa ce la inceputul lunii martie au fost concediate 800 de persoane. Actionarii companiei intentioneaza disponibilizarea altor 800.

Combinatul de la Campia Turzii a fost privatizat de AVAS pentru 27,2 milioane de euro, fiind preluat de firma elvetiana Conares Trading, controlata de investitori rusi.

Angajamentele luate inainte de privatizare au fost realizarea de investitii tehnologice in valoare de 16,5 milioane de euro, investitii de mediu in valoare de 3,3 milioane de euro si suplimentarea capitalul cu 3,7 milioane de euro. Cumparatorul a preluat si datorii bugetare de 1,1 milioane de euro.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop a declarat intr-un interviu acordat Business24 ca autoritatile verifica toate cele patru combinate Mechel.

Potrivit acestuia, unul dintre creditorii investitorului, o banca din Rusia, ii pune conditia sa inchida companiile din Romania daca nu respecta indicatorii de performanta.

Cu toate acestea, ministrul a precizat ca la Campia Turzii a fost respectat contractul de privatizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Mechel Campia Turzii Ponta, #declaratii Ponta Mechel, #disponibilizari Mechel, #concedieri Mechel , #Concedieri