Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O noua schema de plecari voluntare la ArcelorMittal Galati: 25.000 lei si 17 salarii compensatorii

O noua schema de plecari voluntare la ArcelorMittal Galati: 25.000 lei si 17 salarii compensatorii


Angajatii combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati din cadrul Departamentului Structural & Skill Pool isi pot depune cererile pentru autodisponibilizare, in cadrul unei noi scheme de plecari voluntare, care se va derula intre 25 martie si 15 aprilie.

Potrivit directorului de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu, conducerea ArcelorMittal Galati a informat partenerii sociali privind lansarea unei scheme de separare voluntara pentru angajatii din cadrul Departamentului Structural & Skill Pool. Detaliile privind oferta au fost comunicate reprezentantilor salariatilor.

Potrivit sindicalistilor, schema se adreseaza doar salariatilor din Departamentul Structural & Skill Pool, unde se afla 950 de angajati. Platile compensatorii pe care le pot primi siderurgistii, care aleg sa-si paraseasca locurile de munca, sunt compuse dintr-o suma fixa cuprinsa intre 15.000 si 25.000 de lei in functie de vechime si intre sase si 17 salarii, functie tot de vechime.

Sumele compensatorii primite sunt mai mici decat cele acordate la schema de plecari anterioara, care s-a desfasurat in toamna anului trecut. Plecarile efective din combinat vor incepe in luna mai.

In prezent, in combinatul de la Galati lucreaza 7.500 de angajati, fata de 27.000, cati erau pe platforma inainte de privatizarea Sidexului din 2001. Majoritatea celor care au plecat din combinat au renuntat la locurile de munca, in schimbul platilor compensatorii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1680 ori