Liviu Pop: La Mechel Campia Turzii vom crea o intreprindere sociala

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 17:09
2159 citiri
Liviu Pop: La Mechel Campia Turzii vom crea o intreprindere sociala

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, vineri, in cadrul unei intalniri cu sindicalistii Mechel ca autoritatile vor crea o intreprindere sociala pentru a ajuta disponibilizatii de la Campia Turzii.

"Se scrie deja un proiect la nivelul AJOFM Cluj, un proiect care pana pe 25 septembrie trebuie depus la Comisia Europeana. De la 1 octombrie ar trebui deja sa se intre pe finantare si la nivelul zonei Campia Turzii - Turda sa se creeze o intreprindere sociala care va avea undeva la 250 de angajati, angajati care deja vor fi proprietarii, daca putem spune asa, ai unor utilaje si vor avea contracte cu companiile din Europa. Este un prim pas pentru a salva locurile de munca sau a crea o alternativa", a mentionat Liviu Pop.

Liviu Pop a declarat

Liviu Pop: Analizam situatia celor 4 combinate Mechel (Interviu)" target="_blank">in cadrul unui interviu acordat Business24 la inceputul acestei saptamani ca, la Campia Turzii a fost respectat contractul de privatizare.

Ministrul a precizat ca va avea o intalnire cu investitorul rus care detine cele patru combinate Mechel pentru a discuta situatia angajatilor. Unul dintre creditorii acestuia, o banca din Rusia, ii pune conditia sa inchida companiile din Romania daca nu respecta indicatorii de performanta.

Liviu Pop: Analizam situatia celor 4 combinate Mechel (Interviu)

Aproximativ 250 de angajati de la Mechel Campia Turzii au pornit vineri intr-un mars de protest impotriva disponibilizarilor de la combinatul in care lucreaza si impotriva intentiei patronilor rusi de a-l inchide.

Marsul de protest a inceput in fata Mechel in Campia Turzii si a continuat in centrul orasului, unde s-au adunat circa 400 de persoane, potrivit estimarilor politistilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Mechel Campia Turzii disponibilizari, #Pop Mechel Campia Turzii, #ministru concedieri Campia Turzii , #Concedieri