Ikea a concediat 5.000 de angajati din toata lumea

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 12:03
1603 citiri
Ikea a concediat 5.000 de angajati din toata lumea

Gigantul suedez in industria mobiliera, Ikea, a concediat aproximativ 5.000 de angajati ai diviziilor din toata lumea, din cauza crizei globale, dar a afisat o cifra de afaceri record pentru anul in curs, a declarat marti directorul general, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Nu am mai redus niciodata atat de drastic numarul angajatilor, dar o astfel de masura a fost necesara pentru ajustarea costurilor si capacitatii in functie de cererea sub asteptari", a declarat directorul general al companiei, Anders Dahlvig, pentru cotidianul financiar Dagens Industri.

Directorul nu a specificat statele afectate de reducerile de personal, dar a declarat ca piata din China "se afla in dezvoltare puternica, fata de perioada anterioara cand cresterea se apropia de zero".

In ciuda crizei economice, Ikea, companie care nu este listata la bursa, a afisat o cifra de afaceri record de 21,5 miliarde euro, excluzand conversiile valutare, in anul fiscal care se va incheia pe 31 august, fata de 21,2 miliarde euro, anul trecut.

Dahlvig, care va fi inlocuit in functie de Mikael Olsson, in septembrie, nu a oferit estimari asupra profitului din acest an, dar a anuntat ca rezultatele financiare ar urma sa fie puternice.

Anul acesta, Ikea vrea sa deschida 14 magazine, investitie care se ridica in total la 1,07 miliarde euro.

Astfel, in urma deschiderii noilor filiale, Ikea ar urma sa aiba 130.000 de angajati in toata lumea, asemenea numarului angajatilor inaintea reducerii de personal.

Retailerul de mobilier IKEA activeaza pe piata din Romania din anul 2007 si are in prezent 500 de angajati pentru reprezentanta de la Bucuresti.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, magazinul din Romania fiind cel de-al 253-lea deschis in a 35-a tara.

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#concedieri, #costuri, #ikea, #investitie , #Concedieri