Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fara disponibilizari la Posta Romana, asigura conducerea

Fara disponibilizari la Posta Romana, asigura conducerea


Compania Nationala Posta Romana (CNPR) nu va demara proceduri de disponibilizare, restructurare sau reducere a veniturilor angajatilor, respectand astfel prevederile acordului incheiat cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) in septembrie 2012, se arata intr-un comunicat remis joi.

Conducerea executiva a Postei Romane considera ca pichetele de protest organizate in cursul zilei de joi de Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania sunt lipsite de temei, la nivelul CNPR cheltuielile salariale avand o pondere de 70% din totalul cheltuielilor companiei. Pentru comparatie, la nivelul administratiilor postale europene media se situeaza la aproximativ 50% din totalul cheltuielilor.

"Asigurarea derularii normale a activitatii intr-o firma este prioritara, indiferent daca este o companie de stat sau o companie privata. Din acest punct de vedere, conducerea Postei Romane nu tolereaza absentele nemotivate de la locul de munca, indiferent de contextul in care acestea se produc", se mai spune in comunicatul citat.

Aproximativ 100 de lucratori din Compania Nationala Posta Romana (CNPR) au protestat, joi, in fata sediului institutiei din Bucuresti. Protestul s-a incheiat fara incidente la ora 11.30, actiuni similare desfasurandu-se, pe parcursul zilei, in toate judetele. La manifestarile din tara sunt asteptati, potrivit liderilor de sindicat, peste 4.000 de oameni.

Actiunile revendicative fac parte dintr-un calendar de proteste menit sa atraga atentia opiniei publice si a factorilor politici decidenti, cu privire la numeroasele probleme cu care se confrunta CNPR si angajatii acestei companii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2081 ori