Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conducerea Transgaz anunta disponibilizari

Conducerea Transgaz anunta disponibilizari


Viziunea strategica a administratorilor Transgaz in privinta resurselor umane este aceea de reducere a numarului de personal in urmatorii ani, avand in vedere structura actuala aglomerata si ineficienta, precum si mentinerea unui nivel de crestere a cheltuielilor salariale in limita ratei inflatiei.

"In general, viziunea strategica a administratorilor in ceea ce priveste resursele umane este aceea de reducere a numarului de personal in line cu pensionarile ce vor avea loc in urmatorii ani si mentinerea unui nivel de crestere al cheltuielilor salariale in limita ratei inflatiei", se arata in planul de administrare a companiei in perioada 2013-2017 elaborat de Consiliul de Administratie al companiei.

Administratorii vor efectua o analiza detaliata in ceea ce priveste reproiectarea organizationala a proceselor, sistemelor si activitatilor din cadrul companiei, atributiilor si responsabilitatilor personalului angajat, ca urmare a modernizarilor si retehnologizarilor ce se vor efectua.

In plan se arata ca va fi elaborat pana la finele anului viitor a unui normativ nou de personal, mentionandu-se structura aglomerata si ineficienta de organizare si functionare a companiei in comparatie cu cele ale altor operatori de transport gaze naturale de pe pietele mature din Uniunea Europeana, precum si varsta medie ridicata a personalului (peste 40% din angajati au peste 50 de ani).

Compania avea la sfarsitul anului trecut 4.980 de angajati, numar ramas constant fata de 2011 (4.960 de angajati) si 2010 (4.970).

In planul de administare se arata ca, la nivelul Transgaz, contractul colectiv de munca este in vigoare pana in 1 iulie 2014, cu posibilitatea prelungirii pentru cel mult 12 luni.

Compania administreaza sistemul national de transport al gazelor naturale si este controlata de Ministerul Finantelor Publice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3877 ori