CFR Calatori trimite 900 de angajati in somaj

Vineri, 23 Martie 2012, ora 14:14
1923 citiri
CFR Calatori trimite 900 de angajati in somaj

Presedintele Federatiei Feroviare de Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat ca vineri intra in vigoare decizia privind concedierile colective la CFR Calatori, iar numarul celor care vor intra in somaj a fost redus cu 270 de la circa 1.100, fiind vorba de cazuri sociale.

La finele lunii februarie, CFR Calatori a anuntat ca vor fi concediati 1.050 salariati de la SNTFC CFR Calatori si 93 de la filiale, respectiv de la Voiaj CFR si 43 salariati de la Gevaro.

"Astazi (vineri, n.r.) a expirat perioada de preaviz pentru angajatii de la CFR Calatori, acestia urmand sa intre in somaj, iar pentru o perioada de sase luni vor beneficia de o indemnizatie.

S-a decis ca 270 dintre angajati care urmau sa fie disponibilizati sa fie scosi de pe lista, fiind vorba de cazuri sociale deosebite. Acestia au dovedit cu acte situatia lor", a precizat Fratica.

Personalul concediat va beneficia, ca urmare concedierii colective, de 670 lei/luna/persoana.

Masura concedierilor colective vine ca urmare a acordului cu FMI, CE si BM, conform caruia personalul angajat al companiei in 2012 trebuie sa ramana acelasi ca cel din 2011, chiar si dupa fuziunea prin absorbtie a filialelor Gevaro, S.C.V.L.C. Bucuresti si C.F.R.- S.C.A.D. Brasov, actiune ce presupune si preluarea unui numar de aproximativ 900 de salariati ramasi in urma aplicarii programelor proprii de restructurare, a anuntat marti CFR Calatori.

Astfel, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori va fuziona cu Societatea Comerciala de Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuseta, Restaurant si Bar CFR Gevaro, cu Societatea Comerciala de Vanzare Legitimatii de Calatorie CFR SCVLC si cu Societatea Comerciala de Aprovizionare si Desfacere Brasov CFR SCAD Brasov, potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat in noiembrie 2011 pe site-ul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#CFR somaj, #locuri munca CFR somaj, #angajati CFR somaj , #Concedieri