Casele de avocatura relocheaza angajatii pentru evitarea concedierilor

Luni, 22 Iunie 2009, ora 13:44
2175 citiri
Casele de avocatura relocheaza angajatii pentru evitarea concedierilor

Casele de avocatura apeleaza la reorientarea avocatiilor de pe domeniile afectate de criza catre ariile de practica cu volum de munca crescut, iar unele chiar au relocat avocati in departamentul legal al clientilor, au spus reprezentantii unor case de avocatura chestionati de NewsIn.

"Am cautat sa gasim alternative fara a concedia, astfel am reorientat avocati care lucrau pe arii de practica afectate de criza catre ariile de practica in care volumul de munca a crescut (dreptul muncii, restructurarea imprumuturilor, litigii si arbitraj, insolventa si restructurare - n.r.).

De asemenea, in unele cazuri, au fost detasati avocati in departamentul legal al clientului", a spus managing partner al biroului Salans din Bucuresti, Anda Todor.

Potrivit managing partner Tuca Zbarcea & Asociatii, Gabriel Zbarcea, cea mai mare greseala ar fi sa tai din onorariile avocatilor, sa reduci bonusurile si sa dai oameni afara.

"In ceea ce ne priveste nu am operat disponibilizari in masa, insa am devenit mult mai atenti si selectivi.

Am cautat sa ne reasezam resursele umane, am intarit departamentele profitabile, am gandit relocari interne, desigur in masura in care aceste lucru a fost posibil", a declarat Gabriel Zbarcea.

Avocat partener al bpv Grigorescu, Anca Grigorescu, a spus ca firma de avocatura, pana in momentul de fata nu a apelat la nicio masura de restructurare interna, ci a continuat angajarile.

"In plina criza, ne aflam intr-o puternica expansiune a departamentului de litigii, pentru care nu numai ca am atras un nou partener, care ni s-a alaturat la inceputul anului 2009, ci am amgajat si alti noi avocati, cu precadere cu experienta profesionala", a explicat Anca Grigorescu.

De asemenea, aceasta a adaugat ca in privinta evolutiei onorariilor acestea stagneaza.

"Un motiv il constituie si faptul ca renegocierile acestora au loc la inceputul anului calendaristic. In orice caz, nu mai observam migrari pe piata de avocatura in goana dupa cresteri de onorarii", a mai spus Anca Grigorescu.

Anda Todor, managing partner Salans Bucuresti, a subliniat ca exista o presiune din partea clientilor in vederea onorariilor, determinata de ingustarea pietei, in aceasta perioada. "Companiile sunt la randul lor presate sa-si tina sub control cheltuielile.

Pachetele salariale au fost regandite si adaptate la perioada prin care trecem", a spus Todor.

Conform managing partner Zamfirescu Racoti Predoiu, Ioana Racoti, casa de avocatura nu s-a confruntat cu situatia de a opera modificari la nivelul retrocedarilor catre avocatii colaboratori.

"Intentia noastra este sa pastram echipa in parametri actuali. Desi s-a inregistrat o diminuare a activitatii pe partea de consultanta in primele luni ale anului, echilibrul este pastrat de cresterea activitatii departamentului de litigii.

Acest fapt a impus o anumita reorganizare interna, care nu a implicat insa disponibilizari.

Estimam insa o redresare a activitatii departamentului de consultanta in partea a doua a anului 2009, ceea ce va conduce la o reasezare a echipelor si posibil la noi angajari", a spus Ioana Racoti.

O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
Gigantul Unilever plc, compania din spatele multor mărci cunoscute de pe piața românească, a anunțat că va efectua concedieri colective în Europa, vrând să renunțe la o treime din...
Google oferă un an de acces gratuit la Gemini Advanced pentru utilizatorii Pixel 9 Pro
Google oferă un an de acces gratuit la Gemini Advanced pentru utilizatorii Pixel 9 Pro
Google vine cu o ofertă specială pentru cumpărătorii noului telefon Pixel 9 Pro, oferindu-le un an de acces gratuit la Gemini Advanced, o versiune avansată a chatbot-ului Gemini. Acest...
#avocati, #case, #concedieri, #avocatura , #Concedieri

Curs valutar

1 EUR = 4.9655 RON

-0.0045

1 USD = 4.5555 RON

0.0005
  1. Cum ”fentezi” radarele fixe atunci când pleci cu mașina în vacanță peste hotare. Metodele ingenioase aflate la limita legii VIDEO
  2. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
  3. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
  4. O familie de 4 persoane are nevoie de 2.000 de euro lunar pentru a trăi decent: “Să-şi asigure mâncarea, să-şi plătească facturile şi să supraviețuiască”
  5. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
  6. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  7. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
  8. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
  9. Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard de lei. Din ce afaceri a câștigat cei mai mulți bani
  10. Cele 6 recomandări esențiale pentru șoferii care circulă pe caniculă. Care este presiunea ideală pentru anvelope vara