Alcatel-Lucent concediaza 5.000 de oameni

Joi, 26 Iulie 2012, ora 10:23
1343 citiri
Alcatel-Lucent concediaza 5.000 de oameni

Alcatel, unul dintre cei mai mari producatorii de echipamente telecom din lume, va elimina 5.000 de locuri de munca. Masura face parte din noul plan de scadere a cheltuielilor cu 750 milioane de euro, dupa ce compania a raportat pierderi in al doilea trimestru.

Alcatel-Lucent este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume, dar pozitia lor nu ii fereste de rezultate financiare dezamagitoare. Compania a anuntat pentru al doilea trimestru al 2012 pierderi in valoare de 254 milioane de euro, scrie Reuters.

Aceasta este prima pierdere a companiei din ultimele cinci trimestre. Mai mult, in aceeasi perioada a anului trecut, Alcatel anuntase un profit de 43 de milioane de euro.

In 2011, Alcatel-Lucent a revenit pe castig, inregistrand primul an cu profit din ultimii sase, datorita concedierilor, a reducerilor cheltuielilor administrative si a modificarii lantului de furnizori.

Cu toate acestea, criza din Europa afecteaza vanzarile grupului, iar competitorii din Asia, precum Huawei si ZTE "fura" din cota de piata a Alcatel.

Producatorul de echipamente a anuntat recent ca nu isi poate atinge obiectivul pentru sfarsitul anului privind imbunatatirea marjei ajustate de profit operational. De la inceputul anului, actiunile companiei s-au depreciat cu 28%.

Vanzarile Alcatel-Lucent au scazut cu 7,1% in trimestrul al doilea, la 3,5 miliarde euro, iar pierderile operationale au ajuns la 31 milioane euro. In aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat castiguri de 87 milioane euro.

In februarie, compania mai anuntase concedierea a 1.800 de angajati din Europa. Alcatel-Lucent a mentionat atunci ca va elimina 500 de joburi din Italia, aproximativ 20% din numarul total de angajati din aceasta tara.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#concedieri Alcatel, #rezultate financiare Alcatel , #Concedieri