UpdateTragedia din Muntenegru. Gregory Tour si-a crescut cifra de afaceri de 200 de ori, cu cinci angajati

Marti, 25 Iunie 2013, ora 18:38
4388 citiri
UpdateTragedia din Muntenegru. Gregory Tour si-a crescut cifra de afaceri de 200 de ori, cu cinci angajati

Gregory Tour, firma de transport implicata in accidentul din Muntenegru, in care au murit 19 romani, a fost infiintata in 2011 si a reusit sa isi creasca exponential cifra de afaceri, intr-un singur an, de la aproape 40.000 de lei la aproximativ 8.000.000 de lei in 2012. Performanta este cu atat mai mare cu cat a fost facuta cu doar cinci angajati.

Conform datelor de la Registrul Comertului, in anul 2011, Gregory Tour nu avea niciun angajat, dar a avut un profit net de 943 lei (aproape 200 de euro) si o cifra de afaceri de 39.257 (aproximativ 800 de euro).

Un an mai tarziu, in 2012, compania condusa de Grigore Viorica-Ioana, a crescut de la un profit net de 232.363 lei (aproximativ 50.000 de euro) si o cifra de afaceri de 7.993.447 de lei (circa 1.860.000 de euro).

Proprietarul firme de transporta fost chemata la Parchet, marti, pentru audieri in acest caz. Pe langa Grigore Viorica-Ioana, un alt reprezentant al firmei Gregory Tour este si Stefan Grigore, care ocupa pozitia de director general.

Directorul Gregory Tour a declarat ca autovehicul implicat in accident avea toate verificarile tehnice la zi si ca toti soferii angajati de firma sa au experienta de cel putin 10 ani. De asemenea, conform spuselor sale, citate de rnews.ro, in opt ani de activitate, soferii sai nu ar mai fi fost implicati in niciun accident.

Soferul autocarului era politist

Soferul autocarului prabusit in Muntenegru se numea George Ciobanu, era politist in cadrul Politiei Capitalei si se afla in concediu de odihna.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, marti, ca subofiterul care lucra si ca sofer pe autocarul prabusit in Muntenegru nu si-a anuntat superiorii ca paraseste localitate si tara, asa cum prevede legea, si nici ca are un alt loc de munca.

"Din ce am discutat cu colegii mei, pentru ca vreau sa va spun faptul ca conducerea Politiei Capitalei a dispus Serviciului Control Intern verificari cu privire la aceste aspecte, s-a stabilit pana in acest moment ca politistul, colegul nostru, nu a anuntat, asa cum prevede legislatia in vigoare, ca paraseste localitatea si, bineinteles, nici tara", a declarat Niculae.

Locul de unde autocarul companiei Gregory Travel s-a prabusit

Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, agentia de turism din Capitala care a organizat excursia, a declarat ca fima Gregory Tour va raspunde de pagubele produse in accident, pentru ca ei sunt responsabili, conform contractului.

Una dintre prevederile contractului incheiat de Gregoy Tour, operatorul autocarului implicat in accidentul din Muntenegru, si Mareea Travel, este ca transportatorul este responsabil, in conditiile legii, de toate pagubele produse beneficiarului (Mareea, n.r.) incluzand vatamarea corporala sau decesul pasagerilor, precum si pagube produse bunurilor acestora, din vina transportatorului sau a persoanelor pentru care e tinut responsabil, inclusiv conducatorii auto, a declarat pentru Marius Usturoiu.

Autocarele folosite de Gregory Tour Holiday

Potrivit datelor publicate pe site-ul oficial, Gregory Tour Holiday pune la dispozitia clientilor sase tipuri de autocare (la sectiunea Transport nu este mentionat insa daca mijloacele sunt inchiriate ori apartin societatii). Gregory Tour asigura transportul pentru excursii organizate in mai mult edestinatii europene, printre care se numara Austria, Croatia, Elvetia, Grecia, Italia, Spania, Turcia si Ucraina.

Autocarul care s-a rasturnat in Muntenegru era un model Neoplan Tourliner, fabricat in 2005-2007. Directorul firmei de transport Gregory Tour spune ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi si ca soferii angajati fac acest traseu din Muntenegru de cel putin sapte - opt ori anual.

Mareea Comtur avea contracte cu statul

Mareea Comtur, agentia de turism care a organizat excursia din Muntenegru, in care 19 romani au murit, a obtinut de-a lungul timpului mai multe contracte cu statul roman.

In mai 2012, firma patronata de Marius Usturoi a semnat, alaturi de alte patru agentii de turism, doua acorduri cadru in valoare de aproape 5.600.000 de lei cu Ministerul de Interne. In aprilie 2013, Mareea Comtur a semnat un contract de aproape 570.000 de euro cu R.A. Romatsa (Administratia Romana a Serviciiilor de Trafic Aerian).

Reprezentantii Mareea Comtur precizeaza, printr-un comunicat oficial, ca in luna mai 2012 s-a finalizat procedura de licitatie deschisa privind incheierea acordurilor cadru de servicii de transport aerian ocazional (bilete de avion), aferente perioadei mai 2012 - aprilie 2014.

"Precizam faptul ca relatiile contractuale ale MAI cu operatorul economic sus-mentionat s-au limitat la anul 2012, dupa aceasta data nemaifiind incheiat vreun contract subsecvent cu S.C. MAREEA COMTUR SRL, intrucat furnizorul nu a mai putut sustine preturile stabilite prin acordul cadru", arata reprezentantii agentiei de turism.

Valoarea platita efectiv din fonduri ale bugetului de stat pentru contractele subsecvente acordurilor-cadru incheiate cu Mareea Comtur este de 73.428 lei, arata comunicatul agentiei de turism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Gregory Tour logo, #Gregory Tour autocar, #companie transport Muntenegru, #vacanta Cehia, #accident Muntenegru , #Companii transport