Ryanair s-ar multumi sa ofere bilete gratuite pe cursele sale: Pentru moment noi ii platim pe calatori sa zboare cu noi!

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 17:47
20128 citiri
Ryanair s-ar multumi sa ofere bilete gratuite pe cursele sale: Pentru moment noi ii platim pe calatori sa zboare cu noi!
Foto: Corporate.ryanair.com

"Este mai mare daraua decat ocaua!". Fara sa fi auzit vreodata zicala romaneasca, seful companiei Ryanair, Michael O'Leary, tocmai a ajuns la aceeasi concluzie.

Acesta se plange ca plateste catre aeroporturi si autoritati mult mai mult decat incaseaza din vanzarea biletelor. "Practic, eu platesc calatorii ca sa zboare cu noi", s-a plans O'Leary, care spera sa ajunga la o intelegere cu operatorii aeroportuari pentru a imparti in mod echitabil veniturile obtinute impreuna, in acest fel putand sa ofere chiar si bilete gratuite, relateaza The Guardian.

Intr-o interventie avuta la conferinta Asociatiei Operatorilor Aeroportuari, seful Ryanair a anuntat ca marile aeroporturi din Europa i-au facut deja o oferta, iar o eventuala reducere sau abolire a taxelor aeroportuare i-ar putea permite sa-si atinga obiectivul de a oferi zboruri gratuite publicului.

"Pentru noi, provocarea consta in a reduce cat mai mult tarifele de transport. Am o viziune in care, in urmatorii 5 sau 10 ani, tarifele de transport pe liniile Ryanair vor fi zero, caz in care avioanele se vor umple la refuz, iar noi vom obtine profit impartind veniturile realizate de aeroporturi, inclusiv o parte din cele obtinute in retail si shopping aeroportuar", a explicat Michael O'Leary.

Compania sa va atinge 119 milioane de calatori urcati la bordul avioanelor in acest an, iar conducerea a decis sa mareasca flota de aeronave, pentru 2024 asteptandu-se sa transporte peste 200 de milioane de persoane.

O mare parte din crestere este asigurata de migratia calatorilor de la transportatorii aerieni ca Air Belin, Lot din Polonia si Alitalia catre compania irlandeza specializata in zboruri low-cost.

"Cred ca se va intampla. A inceput, de fapt, deja pe Heathrow si pe alte aeroporturi internationale mari", sustine O'Leary

Taxa de aeroport este cea care ii incurca in acest moment planurile sefului de la Ryanair. "In unele locuri platesc si 20 de lire pentru locul ocupat de un pasager si alte taxe, in vreme ce eu vand biletul poate cu 4 lire. Automat platesc 13 lire taxa de pasager ca sa fac lumea sa zboare cu noi", calculeaza O'Leary.

Seful companiei low-cost crede ca viziunea sa va deveni realitate, chiar daca nu toate zborurile Ryanair vor putea fi oferite gratuit publicului calator din cauza costurilor mari inregistrate la curse pe distante lungi.

Tariful mediu pe o cursa Ryanair este de 46 de euro, in care intra taxa pe bagaj si taxele aeroportuare, insa un sfert din veniturile companiei din acest an au fost obtinute din impartirea profitului cu alti operatori din sfera serviciilor de pe aeroporturi, asa cum sunt companiile de inchiriat automobile sau cele care asigura servicii de catering la bord.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#tarife Ryanair, #zboruri low cost, #taxe aeroportuare, #zboruri gratis Ryanair , #Companii transport