Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana a avut in 2011 pierderi de 68 de milioane de lei

Posta Romana a avut in 2011 pierderi de 68 de milioane de lei


Posta Romana, unul dintre cei mai mari angajatori din Romania, unde statul roman detine 75% din actiuni, a avut anul trecut incasari de 100 de milioane de lei si pierderi de 68 de milioane de lei, a declarat joi ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea.

Potrivit oficialului, din totalul incasarilor, Posta Romana a avut cheltuieli salariale de 67 milioane de lei.

"Ar fi nevoie de o politica mai eficienta pentru activitatea Postei", a declarat ministrul.

Celalalt actionar al Postei Romane este Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

"Privatizarea operatorului postal se va incheia in 5-8 luni. Prin urmare, sper ca pana la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2013 sa incheiem acest proces", a spus Mustea, care a adaugat ca mai multe companii de profil s-au aratat interesate de Posta, printre care se numara si operatorul postal national din Belgia.

La finele anului 2011, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca a selectat KPMG Romania pentru a furniza servicii de evaluare a Postei Romane in vederea privatizarii, prin majorarea de capital social, si ca urma sa fie semnat contractul, in valoare de 48.360 lei.

Acest contract nu s-a semnat pentru ca nu a existat finantare, a afirmat Mustea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2448 ori