Metrorex cumpara 16 trenuri cu 97 de milioane de euro

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 13:25
2069 citiri
Metrorex cumpara 16 trenuri cu 97 de milioane de euro

Metrorex a semnat marti contractul pentru achizitia a 16 trenuri de metrou, in valoare de 97 milioane euro, fara TVA,, cu compania spaniola Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), care vor intra in circulatie cel mai devreme intr-un an.

Achizitia celor 16 trenuri presupune si achizitia a 16 sisteme speciale pentru protectie si operare automata de la compania Bombardier. Pe aceste echipamente s-au platit 4,9 milioane euro.

Potrivit directorului general al Metrorex, Gheorghe Udriste, era necesara achizitia acestor echipamennte pentru a fi similare cu cele care exista in prezent in calea de rulare.

"Noile magistrale trebuie sa aiba si trenuri noi, astfel ca astazi (marti, n.r.) semnam un nou contract pentru achizitia de trenuri de metrou noi, finantat prin BEI in cadrul aceluiasi contract privind constructia magistralei Drumul Taberei-Universitate. Aceste trenuri vor fi ansamblate in Romania, ceea ce va presupune si un schimb de know-how.Trenurile vor dispune de geamuri rabatabile, semnale luminoase si acustice speciale pentru calatori la urcare si la coborare sii vor permite transportul bicicletelor", a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, prezenta la semnarea contractului

La randul sau, Gheorghe Udriste a mentionat ca un tren va avea sase vagoane si va circula pe liniile existente, primul tren urmand sa intre in circulatie intr-un an, un an si jumatate. In opinia lui Udriste, trenurile vor fi ansamblate cel mai probabil intr-un atelier din Bucuresti.

Udriste a mai spus ca se are in vedere achizitia a inca opt trenuri, astfel incat o line de magistrala sa poata fi dotata cu acelasi tip de metrouri.

De asemena, prin imprumutul de la BEI vor mai fi achizitionate 21 de trenuri pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, pe care vor fi in total 51 de trenuri.

Pe de alta parte, ministrul Boagiu a anuntat ca pana la sfarsitul anului va fi semnat imprumutul cu BEI, de peste 460 milioane euro, pentru tronsonul Universitate-Pantelimon, iat in cel de-al doilea trimestru din 2012 urmeaza sa fie ales partenerul privat pentru Magistrala 7 Bragadiru-Voluntari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Metrorex achzitii terenuri, #Metrorex fonduri cumparare spatii, #Metrorex extindere , #Companii transport