Guvernul leton vrea sa privatizeze compania aeriana airBaltic

Luni, 27 August 2012, ora 20:16
1132 citiri
Guvernul leton vrea sa privatizeze compania aeriana airBaltic

Guvernul leton si-a anuntat luni intentia de a vinde 50% minus o actiune din compania aeriana airBaltic, dupa ce in luna noiembrie 2011 a rascumparat aproape toate actiunile societatii.

Ministerul Transporturilor din Letonia a publicat un anunt in acest sens in mai multe cotidiene europene, precum si in cotidianul economic Financial Times. Potrivit acestui anunt, potentialii cumparatorii trebuie sa-si exprime interesul pana la data de 1 noiembrie, transmite AFP.

Printre criteriile dupa care vor fi apreciati investitorii, Ministerul Transporturilor din Letonia citeaza "capacitatea de a asigura dezvoltarea pe termen lung a airBaltic", "reputatia si experienta", precum si "disponibilitatile si sursele de finantare".

Purtatorul de cuvant al ministerului mentionat, Elina Balgalve, a precizat ca oferta vizand vanzarea a 50% minus o actiune poate fi modificata.

"Modalitatile precizate in comunicat sunt cu titlu orientativ. Diferitele elemente ale tranzactiei pot fi considerate ca o baza de negocieri intre partile interesate", a explicat Elina Balgalve. Purtatoarea de cuvant a refuzat sa precizeze care este suma pe care guvernul leton ar dori sa o incaseze, adaugand ca acesta este un secret comercial.

Proprietar a 52,6% din actiunile airBaltic, guvernul leton a mai preluat in luna noiembrie a anului trecut un pachet de 47,2% de la societatea Baltic Aviation System (BAS) in urma unei dispute juridice.

La inceputul acestei luni, airBaltic a anuntat ca in primul semestru a inregistrat pierderi de 32 milioane de euro. Anul trecut, airBaltic a inregistrat pierderi de 100 milioane euro si spera sa revina pe profit in 2014.

Compania are intentia de a achizitiona pana la 20 de aparate de la constructorul canadian Bombardier, pretul de catalog al aparatelor fiind de 1,5 miliarde de dolari. In conformitate cu un plan de restructurare anuntat in luna martie, personalul companiei va fi redus cu 15% pana la finele anului.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#airBaltic privatizare, #Guvern Letonia vanzare airBaltic, #companie aeriana airBaltic privatizare Letonia , #Companii transport