Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DHL vinde brandul Cargus fondului de investitii Abris Capital Partner

DHL vinde brandul Cargus fondului de investitii Abris Capital Partner


Compania germana de curierat si logistica DHL a ajuns la un acord pentru vanzarea operatiunilor de curierat intern din Romania, operate sub brandul Cargus, catre Abris Capital Partner, un fond de investitii specializat in oportunitati de piata din Europa Centrala si de Est.

Cele doua companii au semnat un acord de tranzactionare a actiunilor pe 18 octombrie si urmaresc finalizarea tranzactiei pana la finalul anului sau in primul trimestru al anului 2013, in functie de aprobarea de la Consiliul Concurentei din Romania, se arata intr-un comunicat de presa comun.

Companiile nu precizeaza valoarea tranzactiei.

Abris a achizitionat anul trecut compania poloneza de curierat intern Siodemka.

"Aceasta este prima achizitie a unei companii din Romania de catre Abris si dovedeste interesul fondului de investitii pentru a doua economie din Europa de Est si Centrala si de a se dezvolta pe baza unei cresteri asteptate dupa perioada de recesiune", se arata in comunicat.

In urma tranzactiei, structurile organizatorice ale DHL Express Romania si Cargus International raman nemodificate, DHL urmand a se concentra si in viitor pe activitatea principala, si anume segmentul de servicii internationale, iar Cargus pe segmentul de curierat intern.

Pentru DHL, separarea operatiunilor de curierat intern in Romania este in conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe segmentul de servicii de curierat expres international cu livrare in timp definit, se spune in comunicat.

Pentru ca fiecare dintre cele doua companii sa isi consolideze pozitiile pe principalele activitati, DHL si Cargus au intrat intr-un parteneriat strategic, in care Cargus va continua sa ofere serviciile internationale ale DHL prin propria forta de vanzari si reteaua proprie.

Decizia a fost luata pentru a maximiza potentialul pe termen lung al activitatii DHL pe piata din Romania, a declarat Alexander Morozowski, CEO DHL Express Europa de Est si Centrala.

"Dupa o recesiune prelungita, Romania se evidentiaza ca cea de a doua economie a Europei de Est ca marime cu un nou potential de crestere. Abris a identificat sectorul de servicii de business in general, si cel de curierat intern in particular, ca fiind printre principalele beneficiare ale acestei cresteri. Cand a aparut oportunitatea de a achizitiona operatiunile de curierat intern ale Cargus, inclusiv managementul sau puternic, serviciile de o calitate excelenta, marca proprie, baza de clienti solida, reteaua nationala si bunele sale rezultate financiare, am format o echipa cu manageri seniori pentru a cumpara afacerea. Vom continua concentrandu-ne pe piata B2C, aflata intr-o crestere rapida gratie extinderii serviciilor de e-commerce, si pe segmentul mare de B2B pe care intentionam sa crestem in termeni de cota de piata", a afirmat, la randul sau, Cezar Scarlat, Managing Director si Administrator al Abris Romania.

Gian Sharp este CEO desemnat Cargus si coinvestitor alaturi de Abris, iar Paun va fi COO-ul companiei.

DHL este parte a Deutsche Post DHL, grupul cu venituri de 53 miliarde euro anul trecut.
Abris, cu birouri in Varsovia, Kiev si Bucuresti, administreaza doua fonduri, de peste 700 milioane euro. Ioan Dornescu,

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2781 ori