Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deloitte va acorda consultanta pentru privatizarea CFR Marfa

Deloitte va acorda consultanta pentru privatizarea CFR Marfa


Compania Deloitte va asista compania CFR Marfa in procesul de privatizare, au anuntat reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Pentru serviciile de consultanta in procesul de privatizare a CFR Marfa au fost primite noua oferte in etapa de precalificare.

Companiile care si-au manifestat interesul in acest sens sunt Deloitte, KPMG Romania - Tuca, Zbarcea si asociatii SCA, Pricewaterhouse Coopers, Raiffeisen Capital&Investment - Seneca Group International - Voicu si Filipescu SCA, Ernst&Young Romania- Ernst&Young UK - Ernst&Young Poland-Ernst&Young Greece-Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA-Allen&Ovely LLP, Societe Generale Corporate&Investment Banking, Commerzbank AG Representative Office Bucharest, Roland Berger Strategy Consultants si The Boston Consulting Group - Horvath Partners Management Consulting.

Ministerul si-a asumat ca pana la sfarsitul lui aprilie 2012 sa finalizeze procedurile de atribuire a contractului de consultanta pentru privatizare, iar pana la sfarsitul anului sa finalzieze si privatizarea efectiva a pachetului majoritar.

Veniturile din exploatare realizate de CFR Marfa in primele opt luni ale anului 2011 au fost de 737,985 milioane lei, in crestere cu aproximativ 16% fata de perioada similara a anului 2010, cand valoarea acestora a fost de 628,351 milioane lei.

Volumul marfurilor transportate a fost de peste 23,980 milioane tone, in crestere cu 4,99 milioane tone fata de aceiasi perioada a anului 2010, cand au fost transportate peste 18,997 milioane tone.

Ca urmare a cresterii acestor indicatori, pierderile inregistrate de CFR Marfa s-au diminuat cu 65%, de la 146,908 milioane lei in 2011, la 51,523 milioane lei in 2011, societatea anuntand echilibrarea financiara a activitatii incepand cu luna iulie 2011.

Rezultatele pozitive inregistrate de CFR Marfa in perioada ianuarie-august 2011, se datoreaza implementarii a doua ample Programe de Restructurare si Reorganizare, in perioada 2009-2011, care au vizat atat reorganizarea activitatii la nivel teritorial, in functie de noile cerinte ale pietei, dar si o adaptare a numarului de personal la nivelul de activitate curent al societatii.

CFR Marfa este lider pe piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, cu o cota de piata de 61,1% pentru marfuri transportate, pe primul semestru al anului 2011

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2227 ori