Contract de 189 mil. de lei pentru construirea a 10,4 km din centura Capitalei

Marti, 21 August 2012, ora 15:05
2053 citiri
Contract de 189 mil. de lei pentru construirea a 10,4 km din centura Capitalei

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat, luni, un contract de 189 milioane de lei pentru construirea a 10,4 kilometri din soseaua de centura a municipiului Bucuresti.

Mai exact, contractul, castigat de societatile Tehnologica Radion SRL - Consitrans SRL si SC PRO Cons XXI SRL, are ca scop realizarea proiectarii la nivel de proiect tehnic si detalii de executie, asigurarea asistentei tehnice si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitii "Modernizarea centurii rutiere a Municipiului Bucuresti intre A1 - DN 7 si DN 2 - A2, lot 2: Sector DN 2 (km 12+300) - A2 (km 23+750)".

Finantarea proiectului este asigurata in procent de 100% de catre Guvernul Romaniei. Durata de implementare a contractului include 90 zile pentru etapa de proiectare, 450 zile pentru executie si o perioada de garantie de 48 luni.

Alte proiecte de autostrazi din Romania, finalizate sau aflate in stadiul de constructie, includ autostrada Timisoara-Lugoj, tronsonul Cernavoda-Medgidia al autostrazii Cernavoda-Constanta si autostrada Transilvania.

Proiectul autostrazii Timisoara-Lugoj are o valoare de 248,147 milioane de euro, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana prin contributia nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 210,925 milioane de euro, iar 37,222 milioane de euro reprezinta contributia de la bugetul de stat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 1, Domeniul major de interventie 1.1 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere de-a lungul axei prioritare TEN-T nr.7".

CE aproba fonduri de 210 mil. de euro pentru autostrada Timisoara-Lugoj

Tronsonul Cernavoda - Medgidia al autostrazii Cernavoda - Constanta a fost inaugurat pe data de 19 iulie, traficul desfasurandu-se pe o singura cale, in regim de drum national. Finalizarea lucrarilor pentru tronsonul Cernavoda - Medgidia va avea loc in luna ianuarie 2013, iar pentru tronsonul Medgidia - Constanta in semestrul al doilea din 2012.

Valoarea totala a proiectului "Constructie autostrada Cernavoda - Constanta" este de 1.486.158.338 lei (fara TVA). Sprijinul financiar nerambursabil alocat prin Fondul de Coeziune este de 349.685.338 lei (fara TVA), din care Contributia Comisiei Europene este de 297.232.539 lei (fara TVA) - 85%. Diferenta pana la valoarea totala a proiectului este asigurata de Guvernul Romaniei de la bugetul desStat si din alte surse de finantare (BEI).

Cand va fi inaugurat tronsonul Cernavoda-Medgidia

Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi din Romania (CNADNR) incearca de mai mult de jumatate de an sa liciteze cele cinci tronsoane ramase nefinalizate din Autostrada Transilvania, inclusiv tronsonul Gilau-Mihaiesti (judetul Cluj). Anuntul de licitatie a fost afisat pe portalul de internet al companiei in ianuarie, dar procedura a fost suspendata sau amanata de cinci ori.

Proiectul Autostrada Transilvania a inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde de euro, incheiat cu compania americana Becthel pentru constructia unui traseu de 415 kilometri. Dupa sapte ani de la lansarea proiectului, au fost finalizati doar 52 de kilometri.

Contractul cu Bechtel a fost renegociat in 2011, compania americana urmand sa finalizeze doar doua tronsoane din cele opt ale autostrazii. Guvernul a avizat noul contract, care prevede reducerea costului aferent lucrarii cu 50%, la 6,9 milioane euro/km, si permite scoaterea la licitatie a tronsoanelor inca neincepute.

Bechtel va continua lucrarile la tronsoanele Campia Turzii-Gilau si Suplacu de Barcau-Bors, care au impreuna 118 kilometri.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#tronson sosea centura Bucuresti, #sosea centura Capitala, #realizare tronson sosea centura, #contract sosea centura Bucuresti , #Companii transport