Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Compania aeriana TAROM va fi privatizata in luna iunie

Compania aeriana TAROM va fi privatizata in luna iunie


Compania aeriana TAROM va fi privatizata in luna iunie, termenul pentru publicarea prospectului pentru vanzarea a cel putin 20% fiind luna mai, se precizeaza intr-un document al FMI.

La scurt timp de la vanzarea pachetului de actiuni, vor fi numiti membrii consiliului de administratie si managerul privat, se arata in documentul publicat luni de FMI.

In decembrie 2011, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a semnat cu asocierea S.S.I.F. Carpatica Invest si S.S.I.F. Swiss Capital contractul pentru intermedierea ofertei publice secundare de vanzare a 20% din pachetul de actiuni prin Bursa de Valori Bucuresti al companiei aeriene TAROM.

Documentul publicat pe site-ul FMI arata ca transportatorul trebuie sa aiba in vedere si un program de restructurare care sa cuprinda masuri privind rutele si structura flotei, dar si reduceri de costuri prin renegocierea contractelor, reduceri voluntare de personal, etc.

Pe de alta parte, se are in vedere sporirea veniturilor prin strategii alternative de vanzari si optimizarea politicilor de preturi, prin dezvoltarea de strategii pentru liniile noi spre Europa de Est in colaborare cu partenerii SkyTeam si vanzarea de produse de marca TAROM.

Documentul face referire si la renegocierea contractului cu Globeground pentru a reduce costurile de handling.

In luna martie, compania a anuntat ca in urma negocierilor cu GlobeGround Romania s-a obtinut o reducere estimativa a costurilor pentru serviciile handling pe Aeroportul International Henri Coanda de 1.000.000 dolari anual.

De asemenea, TAROM si GlobeGround vor mai finaliza pana la sfarsitul anului si alte proiecte comune ce au in vedere extinderea portofoliului de clienti pe baza de operare din Aeroportul International Henri Conda, precum si programe de eficientizare a operatiunilor comune si reducere a costurilor de operare a serviciilor la sol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1579 ori