CFR Calatori vrea sa ia un credit de peste 30 milioane lei

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 15:26
1017 citiri
CFR Calatori vrea sa ia un credit de peste 30 milioane lei

CFR Calatori intentioneaza sa ia un credit de 30,04 milioane lei (6,9 milioane euro), data limita de depunere a ofertelor fiind 15 noiembrie, potrivit unui anunt de pe elicitatie.ro.

Durata contractului este de 12 luni incepand de la data atribuirii contractului.

Contractul de servicii financiare de acordare a unui credit bancar va fi atribuit prin negociere, criteriul principal fiind pretul cel mai mic.

Ofertele vor fi deschise pe 15 noiembrie.

CFR Calatori si-a majorat pierderile in primul semestru cu peste 70%, la 125,4 milioane lei (29,5 milioane euro), fata de primele sase luni 2010, in timp ce veniturile s-au diminuat cu 6%, la 1,07 miliarde lei. Traficul de calatori pe calea ferata a scazut in primul semestru cu 7%, la 27,8 milioane de pasageri, comparativ cu nivelul din primele sase luni din 2010 de 29,8 milioane pasageri.

Scaderea numarului de pasageri a fost determinata de diminuarea numarului de navetisti pe fondul reducerii locurilor de munca, de scaderea vitezei de circulatie din cauza lucrarilor la infrastructura feroviara, dar si de cresterea ratei de motorizare si de trendul crescator in cota de piata a transportului auto, potrivit reprezentantilor CFR Calatori.

In ceea ce priveste cheltuielile, in intervalul ianuarie - iunie CFR Calatori a raportat o usoara scadere, la 1,19 miliarde lei, de la 1,21 miliarde lei in primele sase luni 2010.

CFR Calatori inregistra, la finalul lunii iunie, arierate de circa 600 milioane lei, urmand sa fie continuata politica de reduceri a cheltuielilor la serviciile de exploatare si diminuarea tarifelor la unele prestatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#licitatie credit CFR, #credit CFR noiembrie , #Companii transport