Cea mai veche companie de transport maritim de marfa se inchide

Sambata, 11 August 2012, ora 11:50
2396 citiri
Cea mai veche companie de transport maritim de marfa se inchide

Cea mai veche companie de transport maritim de marfa, Stephenson Clarke Shipping din Marea Britanie, infiintata in 1730, iese de pe piata, din cauza concurentei foarte ridicate, care a condus la scaderea puternica a tarifelor in ultimii ani.

Stephenson Clarke Shipping a intrat in proces de lichidare, potrivit unui anunt al lichidatorului, firma de contabilitate Tait Walker. Compania de transport maritim, care mai are doar noua angajati, a vandut ultima nava in iulie, transmite Bloomberg.

Indicatorul Baltic Dry Index, format in baza tarifelor pentru transportul de materii prime precum cereale sau carbune, este in scadere cu 55% in acest an si ar putea inregistra al patrulea an de declin in ultimii cinci, potrivit datelor Bloomberg.

"Anuntul privind Stephenson Clarke arata cat de dificil a devenit climatul economic pentru transportul maritim. Stephenson Clarke era o companie istorica si un membru vechi pana recent si ne pare rau sa auzim astfel de vesti", se arata intr-un comunicat al Camerei de Transport Maritim din Marea Britanie.

Industria de transport maritim din Marea Britanie a avut venituri de 19,7 miliarde de dolari in 2010, potrivit celor mai recente date.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#companie transport maritim marfa, #incetare activitate companie maritima, #companie transport maritim inchidere, #companie transport maritim Anglia inchidere, #Stephenson Clarke Shipping inchidere , #Companii transport