Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Air France anuleaza doua treimi din zboruri din cauza grevei pilotilor

Air France anuleaza doua treimi din zboruri din cauza grevei pilotilor


Operatorul aerian Air France a renuntat la unele zboruri luni din cauza grevei pilotilor si a personalului navigant, compania trimitand 22.000 de e-mail-uri si SMS-uri pentru a anunta pasagerii despre anularea zborurilor.

Luni la pranz zburau doar 449 de avioane ale companiei franceze, din cele 1.3320 de aparate de zbor programate initial pentru intreaga zi de luni, transmite Bloomberg.

Air France a trimis 22.000 de e-mail-uri si SMS-uri pentru a anunta pasagerii despre anularea zborurilor, desi 20% din curse au fost anulate in ultimul moment, a declarat Cedric Leurquin, purtator de cuvant al companiei franceze.

In 3 februarie, principalele sindicate franceze din transportul aerian au confirmat apelul la greva intre 6 si 9 februarie pentru a se opune unui proiect legislativ vizand limitarea dreptului la greva in acest sector. Organizatiile de piloti, insotitoare de bord si stewarzi, personal de la sol si prestatori de servicii au facut apel la mobilizare.

Sindicatele din transportul aerian cer retragerea proiectului legislativ al deputatului de dreapta Eric Diard, care vizeaza limitarea exercitarii dreptului la greva in acest sector. Textul, care prevede inclusiv ca grevistii sa inainteze o declaratie individuala de participare cu 48 de ore inaintea grevei, a fost adoptat la 25 ianuarie de deputati si urmeaza sa fie votat de Senat la 15 februarie.

Noile dispozitii privesc atat personalul navigant, cat si pe cel de la sol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1142 ori