Sfatul Dell pentru antreprenori: Alegeti China, pentru afaceri!

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 13:43
1588 citiri
Sfatul Dell pentru antreprenori: Alegeti China, pentru afaceri!

China este mediul de afaceri pe care Michael Dell, CEO-ul Dell, l-ar alege, daca ar fi sa o ia de la capat cu afacerile. Stilul Apple de creatie tehnologica nu il incanta pe Dell, care ramane fidel ideii de creatie si dezvoltare de produse cerute de clienti, perfecta pentru pietele emergente, precum China, India sau Brazilia.

"M-as duce in china la varsta de 19 ani si mi-as pune bazele companiei acolo. E un mediu mult mai bun pentru afaceri", a declarat CEO-ul DEll, in cadrul Forumului de Crestere Strategica organizat de Ernst&Young in California, scrie Money CNN.

In discutia sa cu moderatorul interviului, Dell a raspuns catorva intrebari despre modul in care noua generatie de genii care au renuntat la facultate, dar si gigantul Apple, ii afecteaza evolutia afacerilor.

Vanzarile de PC-uri au fost, intr-adevar, incetinite de evolutia exploziva a segmentului de smartphone si tablete, iar Dell a fost una dintre companiile cele mai afectate. Potrivit analizei realizate de compania Gartner, livrarile Dell de PC-uri pentru trimestrul trei au scazut cu 7.2%. In schimb, Apple a inregistrat in aceeasi perioada o crestere de 21 de procente.

Dell nu are nicio intentie de a renunta la business-ul axat pe PC, insa CEO-ul companiei admite ca vrea sa scoata pe piata un rival pentru iPad. Michael Dell a refuzat sa dea detalii despre momentul lansarii sau despre caracteristicile unui astfel de dispozitiv.

Microsoft ar putea fi alegerea perfecta in ideea unui parteneriat pentru tableta Dell, spune Michael Dell.

"Un miliard si jumatate de PC-uri depe piata functioneaza cu sistemul de operare al Microsoft, iar clientii apreciaza lucrurile care functioneaza bine impreuna", argumenteaza el.

CEO-ul Dell admite faptul ca piata face o distinctie clara intre tablete precum iPad sau cele pe baza de android si traditionalul PC de la Dell, insa este convins ca diferentele vor disparea cat de curand.

"In viitor diferentele se vor atenua. Veti vedea o multime de dispozitive sub toate formele si dimensiunile posibile", a spus Dell.

Michael Dell isi pastreaza atitudinea ferma in ceea ce priveste inclinatia companiei sale catre productia de PC-uri si spune ca isi va pastra ritmul agresiv de achizitii.

Pana acum, compania a realizat noua achizitii importante si va mai continua, cu un buget de aproximativ 16 miliarde de dolari bani lichizi.

Apple si motto-ul sau care incurajeaza productia inovativa la care clientii trebuie sa se adapteze nu reprezinta un model pentru Michael Dell. Compania sa se va concentra in continuare pe construirea si dezvoltare produselor pe care clientii le doresc, iar pietele emergente, precum China, India si Brazilia, vor fi o forta catalizatoare in spatele acestor planuri, spune acesta.

Evolutia lui Michael Dell intra in modelul devenit in ziua de astazi un cliseu pentru multimilionarii directori de companii tehnologice: el a renuntat la cursurile de la University of Texas la varsa de 19 ani pentru a pune bazele unei companii care sa schimbe complet tehnica de realizare a computerelor, dar si de comercializare a lor.

Acum, la 46 de ani, Dell ramane inca la conducerea companiei sale din Austin, California, chiar daca a facut o pauza de doi ani, in urma cu ceva timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Michael Dell sfaturi, #afaceri Dell, #China afaceri Dell , #Companii software