Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Toshiba pe 2011, cu 54% mai mic decat estimarile initiale

Profitul Toshiba pe 2011, cu 54% mai mic decat estimarile initiale


Tosihiba si-a redus cu 54 de procente estimarile privind profitul pentu anul financiar 2011, principalele cauze fiind aprecierea yenului, inundatiile din Thailanda si temerile cu privire la starea economiilor din Europa.

Venitul net ar putea ajunge la un total de 65 de miliarde de yeni in anul financiar care se incheie la 31 martie, in comparatie cu estimarile anterioare de 140 de miliarde de yeni facute de Toshiba, se arata in comunicatul companiei citat de Bloomberg.

Toshiba si-a redus, de asemenea, tinta de vanzari, de la 7 trilioane de yeni la 6,3 trilioane de yeni.

Actiunile Toshiba scazusera deja cu 1,8 procente pana la 323 de yeni in tranzactia de pe bursa sin Tokyo, inainte de publicarea rezultatelor financiare.

Aprecierea yenului si impactul celor mai puternice indundatii din ultimii 70 de ani din Thailanda au cantarit puternic, fiecare in parte, generand pierderi la profitul de operare de cate 40 de miliarde de yen, a declarat Makoto Kubo, vice presedintele companiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1174 ori