Permira da 1,5 miliarde de dolari pentru Genesys

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 18:15
1157 citiri
Permira da 1,5 miliarde de dolari pentru Genesys

Grupul francez Alcatel-Lucent a anuntat, miercuri, ca a primit o oferta in valoare de 1,5 miliarde dolari de la Permira pentru achizitionarea diviziei sale Genesys.

"Tranzactia urmeaza sa se incheie pana la sfarsitul anului 2011 sau la inceputul anului viitor sub rezerva acordului din partea CFIUS (Committee on Foreign Investment in the United States) si procedurilor de aprobare si consultare prealabila necesare in majoritatea tarilor. Pretul de achizitie propus se ridica la 1,5 miliarde de dolari pe baza situatiei societatii care este fara datorii si fara lichiditati, suma ce va fi platita in numerar", se arata intr-un comunicat al Alcatel-Lucent.

Genesys este lider mondial in domeniul programelor software pentru servicii clienti si pentru solutii specifice call-center-urilor destinate unei clientele entreprise. Aceasta ramura a activitatii a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 500 milioane de dolari in 2010.

Tranzactia in discutie implica si transferul a aproximativ 1.800 de salariati, echipa de management, precum si structura existenta in vederea asigurarii continuitatii activitatilor si al relatiilor cu clientii si alte parti implicate.

Alcatel-Lucent va pastra totodata divizia Entreprise, pentru a continua sa-si consolideze activitatile de transformare a retelelor si al aplicatiilor inovatoare pentru furnizorii de servicii, sectoarele de activitate strategice si companii.

"Am finalizat acum procesul de analiza al optiunilor strategice pe care le-am avut in vedere in ceea ce priveste activitatile noastre Genesys si Enterprise. Propunerea care ne-a fost facuta de Permira ar putea permite Genesys, care este deja rentabila, sa se dezvolte si mai mult", a declarat Ben Verwaayen, directorul general al Alcatel-Lucent.

Alcatel-Lucent este lider in comunicatiile in banda larga fixa si mobila, in serviciile IP si optice si pionier in aplicatii si servicii. Laboratoarele Bell fac parte din Alcatel-Lucent si sunt centre de cercetare si inovatie din industria comunicatiilor. Alcatel-Lucent are operatiuni in peste 130 tari.

In 2010, Alcatel-Lucent a obtinut un venit de 16 miliarde de euro, compania este inregistrata in Franta, iar sediul social se afla la Paris.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Pamira achizitie Genesys Lucent , #Companii software