Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian: Nu pregatim disponibilizari la companiile de stat

Vosganian: Nu pregatim disponibilizari la companiile de stat


Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, dezminte informatia potrivit careia Guvernul ar pregati disponibilizari masive. Zvonurile au aparut dupa ce agentia Mediafax a intrat in posesia unui document care prelungeste in caz de restructurare beneficiile salariatilor din 16 companii de stat.

"Orice resructurare nu se va face decat prin hotarare de guvern. Aceasta ordonanta de urgenta (OUG nr. 85 din 2009 care prevede scheme de ajutor social in caz de disponibilizare n.r.) nu face decat sa prelungeasca un cadru de protectie. (...) Avea termen pana la 31 decembrie 2012 si la solicitarea partenerilor sociali urma ca acest termen sa fie prelungit pana in 2018. E o formula de protectie si nu de amenintare", a declarat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a mai precizat ca reprezentantii Guvernului au obtinut acordul sindicatelor in privinta textului de lege. Pe de alta parte, Vosganian nu a dezmintit posibilitatea ca Guvernul sa decida disponibilizari in viitor.

"Nici nu includ, nici nu exclud. Daca as fi atat de bun in ceea ce priveste premonitiile, as juca la loto. Depinde de planurile de restructurare, de evolutiile economice etc", a precizat ministrul, in acelasi ton cu dezmintirea oferita de premierul Victor Ponta, in aceasta dimineata:

"Nu a fost prezentata in Guvern o asemenea strategie", a spus Ponta.

Ponta dezminte strategia de disponibilizari in companiile de stat

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1480 ori