Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UTI, contract de 2,2 milioane de euro pentru un "Big brother" rutier in Craiova

UTI, contract de 2,2 milioane de euro pentru un "Big brother" rutier in Craiova


Municipalitatea Craiovei investeste 2,2 milioane de euro pentru fluidizarea traficului rutier din oras si pentru implementarea unui sistem de management a traficului. Licitatia a fost castigata de UTI Group SA.

Edilii municipiului Craiova s-au hotarat sa faca ordine in haosul rutier. Cele mai multe probleme se inregistreaza pe Calea Bucuresti - Nicolae Titulescu - str. Severinului.

Proiectul se dezvolta cu fonduri europene si consta in realizarea unui sistem de management al traficului compus din:

- subsistem de control al traficului;

- subsistem de aplicare a legii in trafic;

- subsistem de monitorizare video a traficului;

- subsistem de comunicatii;

- subsistem dispecerat;

- subsistem de semnalizare rutiera (marcaje orizontale si verticale).

Acelasi contract mai are ca obiectiv si "Modernizarea infrastructurii de transport in comun pentru fluidizarea traficului fortei de munca intre cele doua platforme industriale ale Polului de Crestere Craiova".

Ce "ofera" traficul craiovean

De-a lungulm timpului, televiziunile au prezentat numeroase imagini cu batai in trfic la Craiova, din varii motive: ba un sofer se simtea lezat ca i s-a "taiat fata", ba un altul era suparat ca pietonii traverseaza prea lent zebra si tot asa. Un film celebru din traficul craiovean a fost cel cu o femeie pieton, lovita de masina si talharita la fata locului. Pentru prevenirea unor astfel de incidente, proiectul are si componentele de tip "Big brother".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2113 ori