Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ungurii de la Magyar Posta, interesati de privatizarea Postei Romane

Ungurii de la Magyar Posta, interesati de privatizarea Postei Romane


Compania ungara de stat Magyar Posta a anuntat miercuri ca este interesata de Posta Romana si va decide in privinta unei posibile investitii in functie de oportunitatile si conditiile privatizarii.

Ministerul pentru Societatea Informationala, care detine 75% din capitalul social al Postei Romane, a publicat luni anuntul de privatizare, prin care va fi vanduta o participatie de 51% la companie, relateaza agentia MTI.

Ofertele pentru privatizarea Postei Romane vor fi deschise la 11 aprilie, investitorii interesati urmand sa faca dovada ca dispun de resurse financiare pentru un aport de capital in numerar de minim 150 milioane de euro.

La privatizare pot participa doar firme, individual sau in consortiu, care indeplinesc mai multe criterii de precalificare.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, a declarat saptamana trecuta ca peste 10 investitori s-au aratat interesati de privatizarea Postei.

Compania este cel mai mare operator de profil si are o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei. Compania avea la sfarsitul anului 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati scazuse cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1686 ori