Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TVR declanseaza, miercuri, procedurile in vederea concedierilor colective

TVR declanseaza, miercuri, procedurile in vederea concedierilor colective


Conducerea SRTv va solicita, miercuri, deschiderea dialogului cu partenerii sociali, consultarile urmand sa vizeze "diminuarea consecintelor concedierilor colective si stabilirea echitabila a criteriilor de selectie" a personalului necesar functionarii TVR in noua structura organizatorica.

Conducerea executiva a Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a stabilit, luni, primele actiuni din calendarul de punere in aplicare a Programului de redresare economica a TVR. Acesta a fost aprobat de Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane in data de 28 august si a stat la baza memorandumului adoptat in sedinta Guvernului din data de 1 septembrie.

Astfel, in data de 5 septembrie, conducerea SRTv va solicita deschiderea dialogului cu partenerii sociali. Consultarile vor viza diminuarea consecintelor concedierilor colective si stabilirea echitabila a criteriilor de selectie a personalului necesar functionarii SRTv in noua structura organizatorica.

De asemenea, incepand din 5 septembrie, conducerea executiva a Televiziunii Romane va definitiva componenta comisiilor de selectie, care vor include specialisti din interiorul si din afara TVR si reprezentantii sindicatelor, in vederea ocuparii posturilor din noua organigrama.

SRTv isi propune finalizarea acestui proces de evaluare si analiza pana la jumatatea lunii octombrie. Toate informatiile necesare participarii salariatilor la procesul de selectie vor fi puse la dispozitia acestora, dupa finalizarea consultarilor cu partenerii sociali, se precizeaza in comunicatul TVR.

"Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al SRTv, asigura salariatii ca, pe parcursul procesului de restructurare, va fi respectata cu strictete legislatia in vigoare si vor fi puse pe primul plan calitatile profesionale ale angajatilor. In spiritul transparentei decizionale, actiunile privind implementarea programului de restructurare vor fi comunicate neintarziat si cu maxima deschidere", au declarat oficialii TVR prin intermediul unui comunicat.

Claudiu Saftoiu a declarat ca procesul de redresare a TVR trebuie sa treaca "printr-un calendar strict", cu respectarea legislatiei muncii si a Contractului Colectiv de Munca din Televiziunea Romana.

Pana cand va duce la indeplinire primul si cel mai important obiectiv - redresarea economica a TVR, Saftoiu spune ca are in vedere "economii lunare de 50% si o selectie a programelor si a personalului din SRTv pe criterii profesionale, de eficienta si performanta, care sa nu dezamageasca exigentele telespectatorilor romani".

"Sunt deschis dialogului cu partenerii sociali si am incredere ca intelepciunea si civilitatea vor prevala in fata unor atitudini umorale de natura sindicala", a spus Saftoiu.

El a precizat ca, in cateva zile, va fi stabilita componenta comisiilor de selectie in vederea ocuparii posturilor din noua organigrama. Potrivit lui Saftoiu, vor fi constituite opt comisii a cate cinci membri fiecare.

Pe de alta parte, potrivit lui Claudiu Saftoiu, odata cu esalonarea pe sapte ani a datoriilor fiscale ale SRTv, aprobata pe 1 septembrie de Guvern, mediul bancar privat s-a relaxat in ceea ce priveste relatiile cu SRTv.

"In mai putin de doua luni, asist cu o satisfactie de moment, dar meritata, la o deschidere a atractivitatii TVR in relatiile sale bancare", a spus Claudiu Saftoiu, precizand ca aceasta atitudine pozitiva a bancilor permite TVR sa angajeze, intr-un plan strict de esalonare a platilor, imprumuturi, astfel incat sa fie dus la indeplinire programul de redresare economica a televiziunii publice.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 1 septembrie, memorandumul referitor la esalonarea pe sapte ani a datoriilor fiscale ale Societatii Romane de Televiziune.

Programul de redresare economica a TVR, elaborat de Claudiu Saftoiu, este redactat in acord cu rigorile dispozitiilor Ordonantei nr. 33/2012, emisa in contextul situatiei financiare critice a SRTv, care, in lipsa unor masuri urgente de redresare, s-ar afla in imposibilitatea de a functiona, afectand astfel accesul neingradit la informare al cetatenilor romani, prevazut de Constitutia Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1222 ori