Trei consortii au depus oferte pentru intermedierea vanzarii a 15% din Romgaz

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 16:16
1472 citiri
Trei consortii au depus oferte pentru intermedierea vanzarii a 15% din Romgaz

Trei consortii au depus oferte in cadrul procesului de selectare a intermediarului Ofertei Publice Initiale pentru vanzarea pachetului de actiuni emise de Romgaz SA., reprezentand 15% din capitalul social al societatii, au anuntat luni reprezentantii Ministerului Economiei.

Potrivit Ministerului Economiei, au fost depuse oferte din partea consortiului format din Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International, Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Capital & Investment, precum si din partea consortiului format din Banca Romana de Dezvoltare - Groupe Societe Generale, Citigroup Global Markets Limited, ING Bank NV London Branch, Societe Generale, ING Bank NV Amsterdam-Sucursala Bucuresti.

Totodata, a mai depus oferta si consortiul format din Unicredit CAIB Securities Romania, Unicredit Bank AG-London Branch, Alpha Bank Romania, Alpha Finance Romania, BT Securities, JP Morgan Securities Ltd.

Procesul de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Secundare Initiale de vanzare a pachetului de actiuni emise de Romgaz SA este derulat de Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Comisia numita prin ordin al ministrului Economiei, impreuna cu consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati "Salans, Moore si Asociatii", impreuna cu Cabinetul Individual de Avocatura "Septimiu Stoica", vor proceda la analizarea documentelor de participare si a ofertelor depuse, in conditiile prevazute in caietul de sarcini.

Potrivit Ministerului Economiei, urmatoarele etape principale ale procesului de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Secundare Initiale de vanzare actiuni emise de Romgaz, derulate de Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, sunt: analiza documentelor de participare, evaluarea ofertelor tehnice si a ofertelor financiare depuse si desemnarea intermediarului selectat, in conditiile precizate in caietul de sarcini, precum si negocierea contractului de intermediere si semnarea acestuia.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Romgaz oferta publica, #vanzare actiuni Romgaz , #Companii Romania