Transelectrica monitorizeaza online statiile electrice

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 11:50
2878 citiri
Transelectrica monitorizeaza online statiile electrice

Transelectrica si Nova Industrial au anuntat joi lansarea, in premiera internationala, a primului sistem complex de monitorizare online a starii unei statii electrice, sistem de conceptie si realizare 100% romaneasca.

Sistemul EMCSIT, dezvoltat in perioada 2010 - 2011 de Nova Industrial SA pentru Transelectrica in statia electrica de transformare 400/110 kv Darste, Brasov, reprezinta primul sistem complex de monitorizare online si diagnoza a starii tehnice a tuturor echipamentelor primare dintr-o statie electrica de inalta tensiune din Romania (si printre primele pe plan international), si are ca obiectiv cresterea sigurantei in functionare, supravegherea in timp real si de la distanta a starii tehnice a retelei electrice de transport a energiei electrice, prevenirea incidentelor si avariilor grave care pot afecta grav infrastructura critica nationala, reducerea costurilor de mentenanta.

Totodata, sistemul EMCSIT este un proiect pilot care poate furniza in timp real, online, centralizat, informatii complete despre starea tuturor echipamentelor primare dintr-o statie electrica. Sistemul de monitorizare EMCSIT din statia de 400/110 kv Darste este parte a unui proiect-pilot al CNTEE Transelectrica, pentru o retea inteligenta Smart Grids dedicata monitorizarii on-line si diagnosticarii statiilor electrice din Reteaua Nationala de Transport a Energiei Electrice.

"Desi tehnologiile de tip Smart Grids si Intelligent Metering sunt relativ noi,Transelectrica SA, prin proiectele pe care le promoveaza reprezinta unul dintre primii Operatori de Transport si Sistem din Europa, cu actiuni concrete in implementarea acestor tehnologii", se spune in comunicat.

Sistemul este compus din echipamente create si fabricate in Romania

In afara proiectului pilot de monitorizare a statiei 400/110 kv Darste, se mai pot mentiona sistemul SCADA de supraveghere si control de la distanta a echipamentelor(instalat in peste 60% din statiile de transformare de inalta tensiune din Romania), sistemul de metering pentru contorizarea consumurilor de energie electrica din perimetrul statiei si a pierderilor tehnologice (instalat in toate statiile de transformare de inalta tensiune din Romania), sistemul de transmitere a datelor furnizate de la echipamente, prin fibra optica.

Sistemul complex de monitorizare on-line produs de Nova Industrial pentru statia de 400/110 kv Darste este compus dintr-o serie de echipamente 100% create si fabricate in Romania.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Transelectrica monitorizare online , #Companii Romania