Top 10 datornici la buget: companiile de stat ocupa 7 pozitii

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 10:11
1825 citiri
Top 10 datornici la buget: companiile de stat ocupa 7 pozitii

Companiile de stat continua sa ocupe sapte pozitii in top 10 datornici la bugetul de stat si in al treilea trimestru al anului 2011.

O noutatea in clasamentul datornicilor o constituie prezenta pe locul 9 a Postei Romane, potrivit informatiilor de pe site-ul oficial al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

1. Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani. Datoriile companiei catre bugetul de stat au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 1,911 milioane de lei.

2. CFR SA, o companie de stat care a inregistrat o crestere impresionanta a datorii de la 180 milioane de lei cat avea la inceputul anului pana la valoarea de 1,03 miliarde de lei, la sfarsitului celui de-al treilea trimestru.

3. Galaxy Tobacco Podiumul, prima companie privata din topul datornicilor, cu o datorie de aproximativ 890 milioane de lei, din care dobanzile si penalitati reprezinta peste o treime din total.

4. CFR Marfa - La 30 septembrie 2011, CFR Marfa avea restante catre bugetul de stat de 265 milioane de lei, aproape dublu fata de cele detinute la inceputul anului.

5. Electrificare CFR, companie de stat care isi pastreaza pozitia in topul datornicilor, cu 231 milioane de lei.

6. Compania fratiilor Micula - European Food, cu 152 de milioane de lei catre bugetul de stat.

7. Societatea Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) cu 141 milioane de lei. Datorita unor inlesniri la plata, datoria a scazut cu 50 milioane de lei fata de prima jumatate a acestui an.

8. Termoelectrica, a carei datorie la buget se ridica la 130 milioane de lei.

9. Posta Romana cu o datorie de 108,4 milioane de lei la finele celui de-al treilea trimestru

10. Silo Impex, companie privata cu o datorie de 90,9 milioane de lei, conform datelor prezentate pe site-ul ANAF.

Companiile de stat continua sa inregistreze pierderi pe angajat care pot ajunge si pana la 880.000 lei/angajat.Organismele internationale au solicitat guvernantilor, in repetate randuri, rezolvarea problemei arieratelor, insa lucrurile sunt departe a fi pe drumul cel bun. Banca Mondiala avertizeaza autoritatile ca mai mult de jumatate dintre companiile statului sunt "de facto" in faliment si de aceea anul viitor trebuie luate masuri drastice in privinta lor.

Cu toate aceste, Banca Mondiala nu incurajeaza trimiterea in somaj a cele peste 100.000 de persoane care lucreaza in companiile datornice, insa nici sa intretina companiile de stat sub argumentul protectiei sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#companii datornice, #cfr, #posta romana , #Companii Romania