Tiriac Holdings investeste in agricultura

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 11:23
1945 citiri
Tiriac Holdings investeste in agricultura

Ion Alexandru Tiriac, fiul miliardarului Ion Tiriac, spune ca vrea sa extinda activitatea Tiriac Holdings pe noi domenii care inregistreaza cresteri puternice precum sectorul agricol.

Acest domeniu a avansat cu 30% anul trecut, la 19 miliarde de euro conform diviziei de cercetare a Raiffeisen Bank. In plus, compania va demara in acest an constructia unei noi cladiri de birouri in apropierea Pietei Victoriei, in care se vor investi aproximativ 30 miliarde de euro.

Tiriac Holdings a rulat anul trecut afaceri cuprinse intre 400 si 600 miliarde de euro, cel mai important business fiind cel din auto, urmat de imobiliare, aviatic si cel financiar.

"In acest moment dispunem de cash si sunt cateva directii pe care as dori sa ne dezvoltam: IT-ul, energia alternativa si in primul rand agricultura. Acestea sunt cele trei segmente care cred ca se vor dezvolta cel mai mult in urmatorii 20 de ani. Noi detinem terenuri agricole si in momentul de fata suntem in discutii pentru a achizitiona inca doua-trei mii de hectare", a spus Ion Alexandru Tiriac, care detine functia de reprezentant al actionarului in consiliile de administratie in companiile in care Tiriac Holdings detine un pachet majoritar sau minoritar de actiuni.

El a mentionat ca pentru demararea noului proiect in agricultura doreste si realizarea unui parteneriat cu o companie care activeaza in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Tiriac Holdings, #afaceri Tiriac, #afaceri agricultura Tiriac , #Companii Romania