Termenul final al privatizarii Postei Romane ar putea fi decalat cu o luna

Joi, 28 Martie 2013, ora 10:12
1774 citiri
Termenul final al privatizarii Postei Romane ar putea fi decalat cu o luna

Termenul de cumparare a dosarului de prezentare privind procesul de privatizare a Postei Romane de catre potentialii investitori a fost prelungit pana pe 28 mai 2013, ceea ce a putea duce la decalarea termenului final al privatizarii cu o luna.

Conform unui comunicat al Ministerului pentru Societatea Informationala, Fondul Monetar International (FMI) si-a dat acordul cu privire la prelungirea termenului de cumparare a dosarului de prezentare de la 11 aprilie la 28 mai 2013.

Aceasta decizie a venit ca urmare a solicitarilor transmise de administratiile postale si fondurile de investitii interesate sa evalueze in detaliu oportunitatea investitionala si potentialul de crestere al companiei.

"Privatizarea Postei Romane a suscitat un interes semnificativ atat in randul administratiilor postale europene, cat si in randul fondurilor de investitii si bancilor, cu linii specializate in zona serviciilor postale si de telecomunicatii. Consultantul de tranzactie, KPMG, a initiat contacte cu investitori si a fost solicitat de catre potentialii investitori pentru a furniza informatii privitoare la procesul de privatizare si la criteriile de calificare pentru angrenarea in procesul de privatizare", se spune in comunicat.

Informatiile despre posibilii investitori vor ramane, deocamdata, confidentiale

MSI precizeaza ca, in stadiul actual al desfasurarii procesului, pentru a maximiza potentialul comercial al tranzactiei, numele investitorilor si stadiul discutiilor cu investitorii vor ramane confidentiale. Odata cu parcurgerea stadiilor ulterioare ale privatizarii, aceste informatii vor putea fi facute cunoscute.

Etapele care urmeaza sa se desfasoare in cadrul procesului de privatizare includ evaluarea si analiza potentialilor investitori, faza de negociere si selectie si deschiderea ofertelor, in trimestrul al doilea al acestui an.

Statul roman intentioneaza sa selecteze un investitor care va prelua 51% din companie prin majorare de capital social.

Posta Romana are un capital social de 59,487 milioane de lei

Potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), criteriile de precalificare creeaza premisele participarii tuturor investitorilor interesati de procesul de privatizare si eliminarea potentialilor participanti care nu satisfac criterii minimale pentru incheierea in bune conditii a privatizarii Postei Romane.

Conform anuntului publicat pe 25 februarie 2013, investitorii interesati de privatizarea Postei Romane "trebuie sa furnizeze dovada pertinenta si concludenta a disponibilitatii resurselor financiare din surse proprii sau imprumutate pentru un aport de capital in numerar in companie de minimum 150 de milioane euro".

Posta Romana este cel mai mare operator de servicii postale, cu o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale si peste 32.000 de angajati. Statul roman detine 75% din actiuni la Posta Romana, in timp ce restul de 25% este detinut de Fondul Proprietatea.

Valoarea capitalului social al CNPR la data anuntului era de peste 59,487 milioane lei impartite in 59.487.787 actiuni nominative in forma dematerializata, cu o valoare nominala de 1 leu fiecare. Statul roman prin MSI detine 75% din capitalul social, adica 44.615.840 actiuni, iar Fondul Proprietatea - 14.871.947 actiuni, reprezentand 25% din capitalul social.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#privatizare posta romana, #investitori Posta, #servicii postale Romania , #Companii Romania