Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul va achita facturile catre companii in cel mult 30 de zile, din martie 2013

Statul va achita facturile catre companii in cel mult 30 de zile, din martie 2013


Statul isi va achita facturile catre companiile private in cel mult 30 de zile, odata cu aplicarea de la 1 martie 2013 a unei noi directive europene, a declarat, joi, Liviu Voinea, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice.

Platile statului catre firmele private din industria farmaceutica vor face exceptie de la aceasta regula si vor fi efectuate intr-un interval de cel mult 60 de zile, a precizat Voinea.

Oficialul MFP a mentionat ca 84.400 de firme din Romania au contracte cu statul roman, iar, dintre acestea, 67.000 au cifra de afaceri sub 500.000 de euro, plafonul pentru aplicarea TVA la incasarea facturii.

Voinea a spus ca aplicarea TVA la incasarea facturii este principala masura de reducere a evaziunii fiscale, iar plafonul de 500.000 de euro pentru cifra de afaceri a firmelor care pot beneficia de aceasta facilitate a fost ales asa incat Romania sa nu mai fie nevoita sa ceara derogare Comisiei Europene, proces care ar fi durat in medie intre opt luni si un an, astfel ca masura sa fie aplicata cat mai repede.

Plata TVA la incasarea facturilor - avantaje si dezvantaje pentru mediul de afaceri

O alta masura de reducere a evaziunii, mentionata de secretarul de stat, este modificarea legii societatilor comerciale, un proiect comun al MFP si Ministerului Justitiei, astfel incat administratorii care au bagat in insolventa o societate sa fie impiedicati sa mai deschida altele noi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1271 ori