SNLO concediaza 300 de salariati

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 12:41
1441 citiri
SNLO concediaza 300 de salariati

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia disponibilizeaza pana la finele anului 300 salariati, care vor beneficia de somaj si salarii compensatorii pana la doi ani, impactul bugetar fiind estimat la 7,6 milioane lei, pentru perioada 2012 - 2013, potrivit unui proiect publicat luni de MECMA.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a publicat un proiect de Hotarare a Guvernului privind completarea listei societatilor si companiilor nationale aflate sub autoritatea sau in coordonarea MECMA la care se efectueaza concedieri colective in anul 2011.

Concedierile sunt prevazute in hotararea de guvern

"Scopul prezentei hotarari a Guvernului consta in completarea listei la care se efectueaza concedieri colective in anul 2011 si care vor beneficia de prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, cu introducerea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia in scopul eficientizarii activitatii societatii", se mentioneaza in nota de fundamentare.

De asemenea, se precizeaza ca Societatea Nationale a Lignitului Oltenia are prevazut in programul de restructurare disponibilizarea unui numar de 300 salariati.

Conform OUG 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiile autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, cei disponibilizati vor beneficia de ajutor de somaj, cat si de salarii compensatorii pe o durata de 20-24 de luni, in functie de vechime.

Concedierile vizeaza eficientizarea utilizarii fortei de munca

Impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi peste de 5,1 milioane lei in 2012 si 2,5 milioane lei in 2013.

Societatea Lignitului are ca obiectiv strategic aplicarea programului de restructurare pentru imbunatatirea si eficientizarea utilizarii fortei de munca si a reducerii cheltuielilor aferente resurselor umane.

In total, 1.300 de angajati ai companiilor societatilor nationale vor fi disponibilizati

Guvernul a aprobat in luna iulie lista prin care 1.300 de angajati ai companiilor si societatilor nationale sub autoritatea Ministerului Economiei vor fi concediati, acestia urmand sa primeasca salarii compensatorii pe o durata de pana la doi ani.

Astfel, Compania Nationala a Huilei Petrosani va concedia 900 de persoane, Termoelectrica 300, iar Electrocentrale Deva 100. Ulterior, pe lista a fost adaugat Complexul energetic Turceni cu 200 de angajati disponibilizati.

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), unul din cei doi mari producatori de carbune din Romania, a trecut pe profit pentru prima data in ultimii patru ani, realizand in primul semestru un profit net de 18,2 milioane lei, fata de pierderile de 59 milioane lei din primul semestru din 2010. SNLO realizase profit ultima data in 2007, cand a inregistrat la nivelul intregului an un profit net de 16 milioane lei.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Lignitul Oltenia concedieri, #societati nationale disponibilizari , #Companii Romania