Sindicatele din CE Rovinari se opun infiintarii CE Oltenia daca se vrea privatizarea

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 22:54
1386 citiri
Sindicatele din CE Rovinari se opun infiintarii CE Oltenia daca se vrea privatizarea

Mai multe sindicate din cadrul Complexului Energetic Rovinari au anuntat, marti, ca se opun infiintarii Complexului Energetic Oltenia daca "singura motivatie" a constituirii acestei noi structuri este privatizarea, sustinand ca in actuala forma de organizare "angajatii nu au avut probleme".

Lideri de sindicat din cadrul carierelor miniere Tismana I, Tismana II, Garla, Benzi Magistrale si Atelierul Mecanic au semnat un comunicat de presa in care solicita "o dezbatere in regim de urgenta" in cadrul structurilor sindicale din care fac parte si care, pana acum, au sustinut fara retinere infiintarea Complexului Energetic Oltenia.

Sindicalistii spun ca, pana in prezent, nimeni nu i-a informat despre avantajele, dezavantajele si scopul pentru care termocentralele si minele din Oltenia fuzioneaza pentru a forma noul complex energetic.

Liderii de sindicat cred ca viitorul producator de energie nu le va garanta locurile de munca in cazul unei eventuale privatizari, motiv pentru care declara ca prefera formele actuale de organizare existente pe piata.

"Daca singura motivatie a constituirii Complexului Energetic Oltenia este privatizarea, anuntam ca ne opunem la constituirea acestui Complex intrucat, in actuala forma de organizare, angajatii nu au avut probleme. Cerem sa ni se explice de ce in actul de fuziune aprobat de Consiliile de Administratie si inaintat la Registrul Comertului sunt luate de referinta situatiile financiare aferente anului 2010, cel mai slab an din istoria companiilor care fuzioneaza.

Consideram acesta ca un indiciu clar ca se doreste privatizarea pe un pret mic, pentru ca daca s-ar fi luat in calcul situatia anului 2011, un an mult mai bun decat 2010 din punct de vedere economic, s-ar demonstra ca unitatile functioneaza bine in actuala forma de organizare", se precizeaza in comunicatul de presa al sindicatelor din cadrul CE Rovinari.

Presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Marin Condescu, a declarat ca oricand este loc pentru dialog si ca Federatia pe care o conduce sustine in continuare infiintarea CE Oltenia.

"Voi discuta cu colegii mei, desi noi am organizat tot felul de intalniri, dezbateri, simpozioane, chiar si acum doua saptamani, cu participarea lor, si cred ca asta spune tot. Probabil sunt mici neintelegeri. Complexul Energetic Oltenia va fi functional de la 1 mai si orice s-ar mai face de acum incolo nu mai poate bloca aparitia sa pe piata, asa cum s-a intamplat cu Electra", a afirmat liderul sindical.

Infiintarea Complexul Energetic Oltenia a fost recent autorizata de Consiliul Concurentei, compania urmand sa fie formata prin fuziunea dintre Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#infiintare CE Oltenia, #privatizare CE Rovinari, #privatizare complex energetic Oltenia, #sindicate CE Rovinari , #Companii Romania