Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seful Oracle, noul presedinte al Comitetului Reprezentantilor la Fondul Proprietatea

Seful Oracle, noul presedinte al Comitetului Reprezentantilor la Fondul Proprietatea


Sorin Mindrutescu, seful Oracle Romania si membru in Comitetul Reprezentantilor la Fondul Proprietatea (FP), a fost ales presedinte al comitetului, in urma demisiei lui Bogdan Dragoi, numit ministru al Finantelor Publice.

Totodata, ceilalti membri ai Comitetului Reprezentantilor au numit si un membru interimar, in persoana lui Julian Healy, acesta urmand sa ocupe pozitia ramasa vancata dupa demisia lui Dragoi, potrivit unui comunicat al Fondului Proprietatea transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti.

Pana la transmiterea acestei stiri, Franklin Templeton, administratorul FP, nu a raspuns solicitarii Mediafax cu privire la furnizarea altor informatii despre noul membru si nici ce actionari il sustin.

Dragoi a demisionat saptamana trecuta din functia de presedinte al Comitetului Reprezentantilor de la Fondul Proprietatea (FP), dupa ce a fost nominalizat in functia de ministru al Finantelor Publice.

Potrivit Actului Constitutiv al Fondului, in cazul unui loc vacant in Comitet se convoaca de urgenta adunarea generala a actionarilor pentru numirea unui nou membru. Pentru perioada de pana la decizia actionarilor, ceilalti membri ai Comitetului vor desemna un membru interimar, potrivit unui comunicat al FP transmis joi Bursei.

Comitetul Reprezentantilor este format din patru membri si un presedinte. Ceilalti trei membri ai Comitetului sunt reprezentanti ai statului, respectiv Cristian Busu, fost consilier al lui Emil Boc si fost director economic al Fondului, Doru-Petru Dudas, director general in cadrul Ministerului de Finante, si Simion Dorin Rusu, consilier personal al fostului ministrului al Economiei Adriean Videanu.

Principala atributie a Comitetul reprezentantilor este sa supravegheze administratorul fondului, sa convoace AGA, sa aprobe bugetul de venituri si cheltuieli, sa monitorizeze investitiile si tranzactiile majore din portofoliu si sa verifice atingerea tintelor de randament. De asemenea, cei cinci pot recomanda actionarilor incetarea contractului de administrare cu Templeton daca considera masura in avantajul actionarilor.

Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 0,1%, la 0,5265 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 7,25 miliarde lei (1,6 miliarde de euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1948 ori