S-a dat "unda verde" Complexului Energetic Oltenia

Joi, 23 Februarie 2012, ora 12:02
2412 citiri
S-a dat "unda verde" Complexului Energetic Oltenia

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica ce se va realiza prin infiintarea Complexului Energetic Oltenia, ca urmare a fuziunii dintre Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Astfel, in urma analizei operatiunii de concentrare economica s-a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu mediul concurential normal si nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta.

Trei dintre cele patru societati comerciale care vor fuziona, respectiv Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari si Complexul Energetic Turceni, au ca obiect principal de activitate producerea si furnizarea de energie electrica, iar Societatea Nationala a Lignitului Oltenia are ca principal obiect de activitate extractia si prepararea carbunelui inferior, transportul si comercializarea acestuia.

Noua companie, SC Complexul Energetic Craiova SA, va fi constituita in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr.1024/2011 privind unele masuri de reorganizare a producatorilor de energie electrica de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

In cadrul sedintelor AGEA din 5 decembrie 2011 ale Complexului Energetic Craiova, Complexului Energetic Turceni, Complexului Energetic Rovinari si Societatii Nationale a Lignitului Oltenia a fost votata declansarea procedurii juridice de infiintare a Complexului Energetic Oltenia.

Proiectul de fuziune aflat pe ordinea de zi a fost aprobat si de catre reprezentantii actionarilor minoritari Fondul Proprietatea, Termoelectrica SA si ICM SA.

Guvernul a decis reorganizarea sistemului energetic prin infiintarea a doua noi companii in sectorul de carbune. Complexul Energetic Oltenia se infiinteaza prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), a Complexului Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova si Complexul Energetic Rovinari.

Obiectul principal de activitate a noului complex este producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor si carierelor de lignit.

Complexul Energetic Hunedoara se formeaza prin fuziunea societatilor Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni. Obiectul principal de activitate al noului complex este producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor de huila.

Complexul Energetic Hunedoara va participa la licitatia ce va fi organizata pentru achizitionarea activelor viabile din Compania Nationala a Huilei.

E vorba despre minele Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan, Unitatea de Exploatare si Preparare a Carbunelui, Statia Miniera de Salvare si partea administrativa a CNH.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#infiintare complex energetic oltenia, #companii energie Romania , #Companii Romania