Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rudnitchi: Cel mai probabil, Diaconescu va castiga Oltchim, iar Vuza creanta Electrica

Rudnitchi: Cel mai probabil, Diaconescu va castiga Oltchim, iar Vuza creanta Electrica


Diaconescu va castiga actiunile combinatului Oltchim, iar Stefan Vuza creanta Electrica, potrivit analistului economic, Constantin Rudnitchi.

"Ei ar trebui sa colaboreze. Nimeni nu a licitat pentru creanta AVAS", a adaugat Rudnitchi, la Digi 24.

Dan Diaconescu a oferit numai pentru cumpararea individuala, suma de 203 milioane de lei. PCC a oferit aproximativ 40 milioane de lei pentru Oltchim, creanta AVAS si creanta Electrica. Chimcomplex a oferit 18 milioane de lei pentru actiuni si 221 milioane de lei pentru cumpararea in bloc, desi nu s-a regasit in oferta si creanta AVAS.

Cu toate acestea, analistul nu exclude nici posibilitatea ca situatia sa fie rasturnata in cazul unei licitatii cu strigare.

"Este posibil ca la o licitatie cu strigare PCC sa vina cu alta oferta", a spus Rudnitchi.

Pe de alta parte, sumele licitate reprezinta doar o parte din investitia necesara:

"Aceste sume, cu care se liciteaza pachetul majoritar de actiuni, se duc la stat, iar investitorii trebuie sa aiba alti bani pentru investitii in combinat. Statul va oferi un imprumut pentru investitor", a declarat Rudnitchi la Digi 24.

La Ministerul Economiei a inceput licitatia pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni al Oltchim.

Privatizare Oltchim: Dan Diaconescu ofera 203 milioane de lei pentru actiuni

Participantii la licitatie sunt: firma germana PCC, actionar minoritar al Oltchim; omul de afaceri Stefan Vuza, care a depus doua oferte, prin intermediul a doua companii pe care le detine, anume Chimcomplex si AISA Invest; Dan Diaconescu, presedintele PP-DD.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1567 ori