Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rominserv a construit doua noi instalatii pe platforma Petromidia

Rominserv a construit doua noi instalatii pe platforma Petromidia


Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, a finalizat cu succes lucrarile de constructie necesare programului de pregatire a pornirii celor doua noi instalatii pe platforma Petromidia.

Potrivit unui comunicat transmis Bursei, acestea fac parte din programul de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia la 5 milioane de tone, investitia aferenta fiind estimata la peste 264 milioane dolari, iar intregul pachet la peste 377 milioane dolari.

Proiectul a fost o provocare pentru inginerii Rominserv

"Experienta si expertiza de 10 ani a Rominserv-ului in proiectele de dezvoltare si modernizare a rafinariilor Grupului ne-au permis realizarea lucrarilor de proiectare si constructie in bugetul si timpul stabilit anterior, acestea realizandu-se in conditii de deplina siguranta", a declarat directorul general Rominserv, Bogdan Oslobeanu.

A fost o provocare pentru inginerii nostri, care au reusit sa gaseasca solutii tehnologice inovative, in acord cu particularitatile rafinariei - specificatiile solului, diminuarea greutatilor reactoarelor, construirea in spatiu redus, automatizarea proceselor, reteaua de instalatii", a adaugat acesta.

Rominserv va coordona integrarea instalatiilor in fluxul operational al rafinariei

In perioada urmatoare, Rominserv va realiza si coordona lucrarile de integrare a instalatiilor in fluxul operational al rafinariei si, implicit, in cadrul centrului de comanda si control al rafinariei. Acestea vor intra in perioada ianuarie-februarie in probe tehnologice, urmand ca in februarie-martie sa fie integrate in fluxul de productie.

Instalatia de hidrocracare blanda va avea o capacitate de 1,7 milioane de tone pe an si va permite atat cresterea productiei de motorina Euro 5, cat si furnizarea de produs cu un continut scazut de sulf pentru instalatia de cracare catalitica.

Un alt proiect important pentru cresterea capacitatii rafinariei este si noua fabrica de hidrogen, care va asigura hidrogenul necesar extractiei sulfului din titei si alinierea in totalitate a productiei la standardul Euro 5.

Cu o capacitate de 40.000 metri cubi/ora, instalatia va produce hidrogen cu o puritate de minim 99,98% la o presiune de minim 86 bari.

Rominserv estimeaza o cifra de afaceri de 200 milioane de dolari pe 2011

"In calitate de contractor general al grupului Rompetrol, am reusit sa realizam proiecte state-of-the-art in termenele asumate si tinand sub control costurile bugetate, datorita organizarii interne complete a competentelor de Inginerie, Achizitii, Contructii si Management de Proiect", mai declara directorul general al Rominserv.

Pentru acest an, Rominserv estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 200 milioane dolari, valoarea totala a proiectelor realizate in cei zece ani de activitate in cadrul Grupului Rompetrol fiind de peste 850 de milioane dolari, din care 550 de milioane in ultimii patru ani.

Compania este contractorul general al Grupului Rompetrol, sustinand dezvoltarea operatiunilor si activitatilor acestuia de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM.

Rominserv a preluat in 2001 activitatile si experienta dobandita de Rompetrol SA (infiintata in 1974, cu ample proiecte in state precum Turkmenistan, Rusia, Iraq,

Serbia, Yemen, Sudan, Angolo, Egipt, Iordan si Mozambic).

Grupul Rompetrol isi desfasoara activitatea in 12 tari, avand majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2159 ori