Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii de la Qualitance se extind in Statele Unite

Romanii de la Qualitance se extind in Statele Unite


Qualitance, companie de servicii in consultanta si testare software, intentioneaza sa isi extinda activitatea in SUA, unde va deschide o filiala.

"In 2014 urmarim o crestere a cifrei de afaceri cu 30% prin dezvoltarea sectorului de proiecte externe. Pentru prima jumatate a anului, avem in plan extinderea activitatii companiei prin deschiderea unei filiale in SUA. De asemenea, dorim consolidarea proiectelor locale prin ceea ce numim 'industry solution' - solutii la cheie end-to-end. Ne indreptam atentia si catre organizarea unor evenimente cu impact asupra comunitatii de software din Romania si initierea unor proiecte de CSR pentru sprijinirea invatamantului tehnic autohton", a declarat Ioan Iacob, CEO Qualitance.

In portofoliul de clienti Qualitance se regasesc IBM, Ubisoft, Ixia, Capgemini, Optaros, alaturi de alte companii care isi desfasoara activitatea in Sillicon Valley.

Raportata la portofoliul de clienti, cifra de afaceri inregistrata de Qualitance la finalul anului 2013 a fost realizata de companii si corporatii multinationale cu prezenta locala (50%), de clienti exclusiv externi (40%) si de companii locale (10%).

Unul dintre proiectele marcante ale anului 2013 a fost realizarea primului sistem electronic din Romania de acordare a punctelor de libera practica pentru medici si farmacisti, dezvoltat de Qualitance pentru liderul mondial din industria sanatatii, MSD.

Qualitance a fost infiintata in 2007 de Ioan Iacob si Radu Constantinescu

In cei sapte ani de activitate, compania a crescut in pofida situatiei economice atat pe plan financiar, cat si din punct de vedere al numarului de angajati. De la infiintare, Qualitance a inregistrat o crestere anuala a veniturilor, ajungand la 2 milioane euro in 2013, in crestere cu 25% fata de 2012.

In aceasta perioada intregul profit a fost reinvestit pentru sustinerea cresterii companiei, iar in 2010 capitalul a fost suplimentat cu 100.000 euro.

"Cu toate ca am pornit la drum in plina criza economica, Qualitance s-a dezvoltat de la an la an. Succesul ascensiunii noastre rapide s-a datorat unui sistem axat pe eficienta si performanta, dar si procedurilor clar definite in momentul infiintarii. Toate acestea ne-au permis sa cuantificam intreg procesul de dezvoltare si sa-l optimizam permanent", a Iacob, CEO Qualitance.

Referitor la evolutia sectorului de activitate pentru 2014, Iacob apreciaza ca in Romania zona de software va ramane axata preponderent pe servicii, dar se intrevad si noi directii.

"Desi dificultatea de a obtine o investitie upfront si lipsa de experienta in crearea de produse sunt semnificative, incep sa apara din ce in ce mai multe companii de produs. In aceasta directie, democratizarea produsa de store-urile de aplicatii Apple si Android a adus un suflu nou", a mai spus Ioan Iacob.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1919 ori