Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania cere restabilirea prestigiului producatorilor de carne

Romania cere restabilirea prestigiului producatorilor de carne


Romania va derula o campanie de restabilire a prestigiului producatorilor romani, in care va solicita, in eventualitatea in care se va demonstra ca a fost acuzata pe nedrept in problema exporturilor de carne de cal, sa nu fie folosita pe postul "vinovatului de serviciu", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

"Sunt multumit de activitatea Ministerului Agriculturii si a ANSVSA. Principala preocupare a fost de a verifica daca era ceva ilegal pe teritoriul Romaniei. Pana acum rezulta ca s-a exportat carne de cal in mod legal. A doua preocupare este de a colabora cu celelalte autoritati pentru a gasi unde este frauda. Undeva, pe parcurs, s-au schimbat etichetele. In al treilea rand, trebuie sa colaboram ca sa avem reguli mai clare. In al patrulea rand, daca toate aceste eforturi ne vor dovedi ca nu a fost o problema in Romania, ci in alta parte, putem sa ducem o campanie de restabilire in mod corect a prestigiului producatorilor romani", a afirmat Victor Ponta.

Autoritatile vor comunica in plan international, potrivit sefului Executivului, ca statul roman a fost acuzat pe nedrept, in conditiile in care acest fapt va fi dovedit.

"Trebuie sa comunicam daca ca acuzatiile au fost pe nedrept, pot sa am iesiri clare in care sa spun ca noi ne-am facut treaba, nu folositi Romania ca vinovatul de serviciu. Dupa care, pe baza constatarilor finale, ale tuturor autoritatilor, vom comunica ca Romania a fost mentionata pe nedrept. Insa principala preocupare este sa aflam tot adevarul", a adaugat seful Executivului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1330 ori