Romania cere restabilirea prestigiului producatorilor de carne

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 17:32
1453 citiri
Romania cere restabilirea prestigiului producatorilor de carne

Romania va derula o campanie de restabilire a prestigiului producatorilor romani, in care va solicita, in eventualitatea in care se va demonstra ca a fost acuzata pe nedrept in problema exporturilor de carne de cal, sa nu fie folosita pe postul "vinovatului de serviciu", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

"Sunt multumit de activitatea Ministerului Agriculturii si a ANSVSA. Principala preocupare a fost de a verifica daca era ceva ilegal pe teritoriul Romaniei. Pana acum rezulta ca s-a exportat carne de cal in mod legal. A doua preocupare este de a colabora cu celelalte autoritati pentru a gasi unde este frauda. Undeva, pe parcurs, s-au schimbat etichetele. In al treilea rand, trebuie sa colaboram ca sa avem reguli mai clare. In al patrulea rand, daca toate aceste eforturi ne vor dovedi ca nu a fost o problema in Romania, ci in alta parte, putem sa ducem o campanie de restabilire in mod corect a prestigiului producatorilor romani", a afirmat Victor Ponta.

Autoritatile vor comunica in plan international, potrivit sefului Executivului, ca statul roman a fost acuzat pe nedrept, in conditiile in care acest fapt va fi dovedit.

"Trebuie sa comunicam daca ca acuzatiile au fost pe nedrept, pot sa am iesiri clare in care sa spun ca noi ne-am facut treaba, nu folositi Romania ca vinovatul de serviciu. Dupa care, pe baza constatarilor finale, ale tuturor autoritatilor, vom comunica ca Romania a fost mentionata pe nedrept. Insa principala preocupare este sa aflam tot adevarul", a adaugat seful Executivului.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#scandal carne de cal, #scandal carne imagine Romania, #carne de cal Romania , #Companii Romania