Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Roman Copper intenteaza proces impotriva statului roman

Roman Copper intenteaza proces impotriva statului roman


Roman Copper a intentat proces impotriva statului roman, acuzand Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) ca "a incetat unilateral discutiile" cu firma canadiana pentru Cupru Min Abrud, desi aceasta castigase licitatia pentru preluarea societatii miniere.

"Roman Copper Corp. a initiat in mod oficial procedurile legale si actiunile impotriva statului roman, pentru a-si proteja drepturile legale. (...) Roman Copper Corp. a formulat o <>, pe care a inaintat-o instantelor judecatoresti competente din Romania, cu scopul de a asigura si proteja drepturile dobandite in urma declararii companiei drept castigator al procesului international de privatizare a Cupru Min Abrud SA, dupa ce OPSPI a incetat unilateral discutiile pentru finalizarea procedurii", se arata intr-un comunicat al companiei.

Presedintele Roman Copper, Joel Hayes, a afirmat in comunicat ca pe parcursul intregului proces de privatizare a Cupru Min Roman Copper a actionat cu buna credinta, a respectat conditiile din caietul de sarcini si a urmat regulile stabilite de OPSPI.

Compania canadiana a angajat case de avocatura locale si internationale care sa o reprezinte in acest proces.

Reprezentantii Roman Copper se declara, totodata, "incantati" ca noul premier al Romaniei, Victor Ponta, a anuntat ca respectarea legii este "prioritate zero" pentru cabinetul sau.

"Roman Copper Corp. se asteapta ca autoritatile romane sa respecte aceasta promisiune, deci sa respecte legea si sa finalizeze procesul de privatizare a Cupru Min Abrud SA, in conditiile prevazute in cadrul licitatiei pe care am castigat-o", noteaza sursa citata.

Licitatia va fi reluata in patru luni

Autoritatile au anuntat ca licitatia pentru Cupru Min se va relua, in termen de patru luni de la data primirii avizului de mediu, dupa ce firma canadiana castigatoare a pierdut contractul, deoarece a refuzat sa depuna intr-un cont bancar o garantie pentru investitiile de mediu, sa achite in maximum o luna de la avizul Consiliului Concurentei pretul pentru actiuni si sa accepte publicarea documentului de privatizare.

Reluarea procesului de trecere in proprietate privata a Cupru Min a fost asumata in discutiile cu FMI.

Licitatia initiala a fost castigata de Roman Copper, iar ulterior compania canadiana Valhalla Resources a intrat in consortiu cu Roman Copper in incercarea de a cumpara Cupru Min.

Roman Copper este detinuta de Bayfront Capital Partners (Canada) si a fost infiintata anul trecut, special pentru participarea la privatizarea Cupru Min.

Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1421 ori
Citeste mai multe despreRoman Cooper proces proces Cupru Min